Убица дјечака из БиХ убио још једно дијете

Након што је ухапшен и признао убиство четвергодишњег дјечака Мухамеда Јанузиа, Силвио С. данас је признао да је убио и 6-годишњег Елиаса из Постдама који је нестао 8. јула ове године, пише њемачки портал берлинер-зеитунг.де.

Свијет 30.10.2015 | 15:20
Убица дјечака из БиХ убио још једно дијете

Полиција је одмах јуче почела да истражује и да ли је Силвио С. одговоран за нестанак 6-годишњег Елиаса из Постдама, који је нестао 8. јула ове године. Постдам се налази на готово истој удаљености од Калтенборна као и Моабит, мјеста из којег је отет малени Мохамед.

Стефан Стохер, портпарол тужилаштва рекао је за њемачке медије како је осумњичени, чији идентитет није откривен јавности, признао убиство шестогодишњег дјечака по имену Елиас који је нестао у близини своје куће у Постдаму, у околини Берлина, јула ове године. Стохер је додао да нема више детаља о томе шта је оптужени све рекао полицији, али да би они требали бити познати послијеподне.

Алдијана Јунузи, мајка млог Мухамеда је дошла у Њемачку са своје троје дјеце како би могла у сигурности живјети, али она жели свог сина покопати у родној БиХ.

Избјеглица из БиХ четвергодишњи дјечак Мухамед Јанузи је јуче пронађен мртав након отмице која се догодила 1. октобра. Његово тијело је пронађено у пртљажнику аутомобила марке Дациа.

Тијело је било замотано у наранџасти тепих и смјештено у жуту пластичну канту.

"Тијело дјечака показује да је смрт наступила прије неколико дана", рекао је јавни тужитељ Мицхаел вон Хаген.

Дјечакова мајка Алдиана Јанузи је 1. октобра отишла до зграде Државног завода за здравство и социјалну заштиту (ЛаГеСо) у Берлину како би подигла социјалну помоћ, а отмичар је искористио ситуацију и отео дјечака, с обзиром да се испред Завода налазила гомила људи.

Убица, Силвио је с породицом живио у маленом селу Калтенборн, гдје је, према тврдњама мјештана, радио као чувар у Постдамер агенцији, пишу њемачки медији. Радио је ноћу, говори Јенс Лехманн из овог села којем се, када је њемачка полиција објавила снимак отмичара, учинило да личи на његовог комшију. Но, како је дјечак отет у Берлину, Лехманн није повезао случај.

За разлику од оца осумњиченог убице, који је сина препознао чим је полиција објавила посљедњи снимак.

Како сазнају њемачки медији, отац га је одмах оптужио, али је Силвио тврдио да особа на објављеном снимку није он, али отац није знао да је Силвио раније мајци признао како је „учинио нешто веома лоше“.

Али, отац није одустајао. Наводно га је стално притискао да призна, и 32-годишњак је на крају признао да је убио малишана. Мајка је потом назвала полицију и обавијестила их о злочину.

Полиција је убрзо стигла у Калтенборн, а испред куће их је чекао осумњичени. Показао је на гепек своје бијеле Дацие Лодгy. Унутра је била пластична канта и тијело малог дјечака умотано у наранџасту деку. Покрио га је пијеском за мачке како би прикрио мирис.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар