Ubica dječaka iz BiH ubio još jedno dijete

Nakon što je uhapšen i priznao ubistvo četvergodišnjeg dječaka Muhameda Januzia, Silvio S. danas je priznao da je ubio i 6-godišnjeg Eliasa iz Postdama koji je nestao 8. jula ove godine, piše njemački portal berliner-zeitung.de.

Svijet 30.10.2015 | 15:20
Ubica dječaka iz BiH ubio još jedno dijete

Policija je odmah juče počela da istražuje i da li je Silvio S. odgovoran za nestanak 6-godišnjeg Eliasa iz Postdama, koji je nestao 8. jula ove godine. Postdam se nalazi na gotovo istoj udaljenosti od Kaltenborna kao i Moabit, mjesta iz kojeg je otet maleni Mohamed.

Stefan Stoher, portparol tužilaštva rekao je za njemačke medije kako je osumnjičeni, čiji identitet nije otkriven javnosti, priznao ubistvo šestogodišnjeg dječaka po imenu Elias koji je nestao u blizini svoje kuće u Postdamu, u okolini Berlina, jula ove godine. Stoher je dodao da nema više detalja o tome šta je optuženi sve rekao policiji, ali da bi oni trebali biti poznati poslijepodne.

Aldijana Junuzi, majka mlog Muhameda je došla u Njemačku sa svoje troje djece kako bi mogla u sigurnosti živjeti, ali ona želi svog sina pokopati u rodnoj BiH.

Izbjeglica iz BiH četvergodišnji dječak Muhamed Januzi je juče pronađen mrtav nakon otmice koja se dogodila 1. oktobra. Njegovo tijelo je pronađeno u prtljažniku automobila marke Dacia.

Tijelo je bilo zamotano u narandžasti tepih i smješteno u žutu plastičnu kantu.

"Tijelo dječaka pokazuje da je smrt nastupila prije nekoliko dana", rekao je javni tužitelj Michael von Hagen.

Dječakova majka Aldiana Januzi je 1. oktobra otišla do zgrade Državnog zavoda za zdravstvo i socijalnu zaštitu (LaGeSo) u Berlinu kako bi podigla socijalnu pomoć, a otmičar je iskoristio situaciju i oteo dječaka, s obzirom da se ispred Zavoda nalazila gomila ljudi.

Ubica, Silvio je s porodicom živio u malenom selu Kaltenborn, gdje je, prema tvrdnjama mještana, radio kao čuvar u Postdamer agenciji, pišu njemački mediji. Radio je noću, govori Jens Lehmann iz ovog sela kojem se, kada je njemačka policija objavila snimak otmičara, učinilo da liči na njegovog komšiju. No, kako je dječak otet u Berlinu, Lehmann nije povezao slučaj.

Za razliku od oca osumnjičenog ubice, koji je sina prepoznao čim je policija objavila posljednji snimak.

Kako saznaju njemački mediji, otac ga je odmah optužio, ali je Silvio tvrdio da osoba na objavljenom snimku nije on, ali otac nije znao da je Silvio ranije majci priznao kako je „učinio nešto veoma loše“.

Ali, otac nije odustajao. Navodno ga je stalno pritiskao da prizna, i 32-godišnjak je na kraju priznao da je ubio mališana. Majka je potom nazvala policiju i obavijestila ih o zločinu.

Policija je ubrzo stigla u Kaltenborn, a ispred kuće ih je čekao osumnjičeni. Pokazao je na gepek svoje bijele Dacie Lodgy. Unutra je bila plastična kanta i tijelo malog dječaka umotano u narandžastu deku. Pokrio ga je pijeskom za mačke kako bi prikrio miris.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar