Сингапур: Мугуруса преко Квитове до полуфинала!

Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса пласирала се у полуфинале завршног турнира сезоне у Сингапуру тријумфом над Чехињом Петром Квитовом.

Тенис 30.10.2015 | 13:40
Сингапур: Мугуруса преко Квитове до полуфинала!

Мугуруса је против Квитове славила са 6:4, 4:6, 7:5, после два сата и 34 минута игре и тако дошла до своје треће победе у Сингапуру.

Шансе чешке тенисерке за пласман у полуфинале зависе од исхода дуела између Немице Анђелике Кербер и Лусије Шафаржове из Чешке. Квитова може даље само ако у том сусрету слави њена сународница.

Мугуруса је ове године први пут изборила место на завршном турниру сезоне, а већ је успела да оствари историјски успех. Шпанкиња је прва тенисерка која је стигла до полуфинала на последњем турниру и у синглу и у дублу од 2009. године, када су то учиниле Серена и Венус Вилијамс. Формат се додуше од тада променио, а Мугуруса игра дубл са сународницом Карлом Суарес Наваро.

Мугуруса и Квитова су одиграле меч пун успона и падова у којем је шпанска тенисерка чак имала брејк заостатка у одлучујућем сету, али је успела да се врати и преокрене.

Обе тенисерке су имале 61 одсто убаченог првог сервиса, а Мугуруса је била знатно боља по броју поена које је освојила на свом сервису.

Током меча је виђено укупно 15 брејкова, шпанска тенисерка је имала један више и на крају је меч завршила са 15 поена више од Квитове.

Коментари / 0

Оставите коментар