Singapur: Mugurusa preko Kvitove do polufinala!

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se u polufinale završnog turnira sezone u Singapuru trijumfom nad Čehinjom Petrom Kvitovom.

Tenis 30.10.2015 | 13:40
Singapur: Mugurusa preko Kvitove do polufinala!

Mugurusa je protiv Kvitove slavila sa 6:4, 4:6, 7:5, posle dva sata i 34 minuta igre i tako došla do svoje treće pobede u Singapuru.

Šanse češke teniserke za plasman u polufinale zavise od ishoda duela između Nemice Anđelike Kerber i Lusije Šafaržove iz Češke. Kvitova može dalje samo ako u tom susretu slavi njena sunarodnica.

Mugurusa je ove godine prvi put izborila mesto na završnom turniru sezone, a već je uspela da ostvari istorijski uspeh. Špankinja je prva teniserka koja je stigla do polufinala na poslednjem turniru i u singlu i u dublu od 2009. godine, kada su to učinile Serena i Venus Vilijams. Format se doduše od tada promenio, a Mugurusa igra dubl sa sunarodnicom Karlom Suares Navaro.

Mugurusa i Kvitova su odigrale meč pun uspona i padova u kojem je španska teniserka čak imala brejk zaostatka u odlučujućem setu, ali je uspela da se vrati i preokrene.

Obe teniserke su imale 61 odsto ubačenog prvog servisa, a Mugurusa je bila znatno bolja po broju poena koje je osvojila na svom servisu.

Tokom meča je viđeno ukupno 15 brejkova, španska teniserka je imala jedan više i na kraju je meč završila sa 15 poena više od Kvitove.

Komentari / 0

Ostavite komentar