Посебни, хајде да те видимо сада...

Челси мора да обори рекорд Премијер лиге да би се дочепао Лиге шампиона! Ниједан тим са мање од 13 бодова из уводних десет утакмица није доспео на крају сезоне до четвртог места на табели.

Фудбал 31.10.2015 | 10:00
Посебни, хајде да те видимо сада...

Актуелни бранилац титуле је тренутно на 15. позицији са свега 11 бодова из десет утакмица, а ниједан тим није завршио у топ четири клубова на крају сезоне након тако лошег старта. Заправо, ниједан тим са мање од 13 бодова није доспео на крају до четвртог места, па је јасно да је пред Плавцима немогућа мисија.

Лидс је имао 13 бодова у првих 10 утакмица у сезони 1998/99. и успео је да заврши на крају сезону на четвртом месту са 67 бодова, што је прошле сезоне поновио и Манчестер Јунајтед Луја ван Гала, који је кампању завршио на истој позицији само са 70 освојених поена.

Тако ће Жозе Мурињо, изгледа, имати ове године тежак задатак да обезбеди да се Лига шампиона и наредне сезоне игра на Стамфорд Бриџу. Четвртопласирани Манчестер Јунајтед тренутно им бежи 11 бодова, док Челси у последњих седам утакмица има само једну победу.

А шансе за одбрану титуле тек што су далеко…

Историја каже да ниједан тим никада није освојио Премијер лигу када је имао мање од 18 бодова након уводних десет утакмица. Ниједан тим није био ни другопласирани, ако је имао мање од 16 поена након десет кола.

Али, Ливерпул, наредни ривал Плаваца овог викенда, показао је у сезони 2006/07. да успех може да се постигне и након лошег старта.

Те сезоне Црвени су имали 14 бодова из првих 10 утакмица, али су на крају стигли до позиције број три у Премијер лиги и играли су финале Лиге шампиона у којем су поражени од Милана (2:1).

Међу онима који не верују у Муриња је и легенда Пари Сен Жермена Луис Фернадез који сматра да Португалац није добар као некад, што доказује и тренутна криза.
"Мурињо је у прошлости направио изванредне резултате и то нико не спори. Међутим, не слажем се да би био добар тренер за Пари Сен Жермен. Мислим да су његови методи мало застарели, нису ефикасни као у прошлости", рекао је Фернандез.

Коментари / 0

Оставите коментар