Posebni, hajde da te vidimo sada...

Čelsi mora da obori rekord Premijer lige da bi se dočepao Lige šampiona! Nijedan tim sa manje od 13 bodova iz uvodnih deset utakmica nije dospeo na kraju sezone do četvrtog mesta na tabeli.

Fudbal 31.10.2015 | 10:00
Posebni, hajde da te vidimo sada...

Aktuelni branilac titule je trenutno na 15. poziciji sa svega 11 bodova iz deset utakmica, a nijedan tim nije završio u top četiri klubova na kraju sezone nakon tako lošeg starta. Zapravo, nijedan tim sa manje od 13 bodova nije dospeo na kraju do četvrtog mesta, pa je jasno da je pred Plavcima nemoguća misija.

Lids je imao 13 bodova u prvih 10 utakmica u sezoni 1998/99. i uspeo je da završi na kraju sezonu na četvrtom mestu sa 67 bodova, što je prošle sezone ponovio i Mančester Junajted Luja van Gala, koji je kampanju završio na istoj poziciji samo sa 70 osvojenih poena.

Tako će Žoze Murinjo, izgleda, imati ove godine težak zadatak da obezbedi da se Liga šampiona i naredne sezone igra na Stamford Bridžu. Četvrtoplasirani Mančester Junajted trenutno im beži 11 bodova, dok Čelsi u poslednjih sedam utakmica ima samo jednu pobedu.

A šanse za odbranu titule tek što su daleko…

Istorija kaže da nijedan tim nikada nije osvojio Premijer ligu kada je imao manje od 18 bodova nakon uvodnih deset utakmica. Nijedan tim nije bio ni drugoplasirani, ako je imao manje od 16 poena nakon deset kola.

Ali, Liverpul, naredni rival Plavaca ovog vikenda, pokazao je u sezoni 2006/07. da uspeh može da se postigne i nakon lošeg starta.

Te sezone Crveni su imali 14 bodova iz prvih 10 utakmica, ali su na kraju stigli do pozicije broj tri u Premijer ligi i igrali su finale Lige šampiona u kojem su poraženi od Milana (2:1).

Među onima koji ne veruju u Murinja je i legenda Pari Sen Žermena Luis Fernadez koji smatra da Portugalac nije dobar kao nekad, što dokazuje i trenutna kriza.
"Murinjo je u prošlosti napravio izvanredne rezultate i to niko ne spori. Međutim, ne slažem se da bi bio dobar trener za Pari Sen Žermen. Mislim da su njegovi metodi malo zastareli, nisu efikasni kao u prošlosti", rekao je Fernandez.

Komentari / 0

Ostavite komentar