Хоће ли Клоп вратити Маркеца?!

Легенда каже да је та опција сасечена у корену! Немац данас истакао да се још није најбоље упознао са правилима о позајмици, али стижу у информације да од повратка на Енфилд нема ништа!

Фудбал 31.10.2015 | 23:15
Хоће ли Клоп вратити Маркеца?!

Чим је постало јасно да Јирген Клоп преузима Ливерпул, почела су нагађања о будућим појачањима клуба са Енфилда и трансфер политици немачког стручњака који ће имати широка овлашћења. И док су имена потенцијалних мета још под велом тајне, највише се спекулисало о играчима који би могли да буду враћени на Енфилд са позајмица.

Прво име којим се баратало је Лазар Марковић. Он се у Фенербахчеу полако враћа у форму из Бенфике и игра све боље. Логичан след догађаја је био да Марковић буде први на листи играча чији повратак се очекује. Поготово што делује као идеалан тип играча за Клопов систем игре.

Ипак, легендарни првотимац Реда и ирски репрезентативац Марк Лоренсон тврди да од повратка Марковића на Енфилд - нема ништа!
„Био је мали наговештај могућности да би Марковић могао да се врати, али то је сасечено у корену. Једноствно, он прошле сезоне није урадио довољно и било кога убедио да може да успе на Енфилду. Можеш играчу дати сувише прилика, јер бочни, брзи фудбалери могу да те опчине. Али на крају мораш бити реалан и груб. Колико пута је Марковић прошао по страни и центрирао? Није баш много. Колико голова је дао? Није баш много?“, написао је Лоренсон у колумни за Ливерпул Ехо.

Данас је Јирген Клоп одговарао на питања новинара око позајмљених играча. На конференцији посвећеној куп мечу са Борнмутом, Клоп је потврдио да га мучи питање позајмљених играча, али није откривао имена.
„Још нисам најбоље укапирао правила око позајмљених играча, односно да ли и када можемо да их вратимо“, рекао је Немац.

Марковић има клаузулу са Фенербахчеом да може да се врати на Острво већ у јануару и сада је све на Клопу. Од осталих позајмљених играча, спекулише се и повратку Андреа Виздома и Тијага Илорија.

Коментари / 0

Оставите коментар