Hoće li Klop vratiti Markeca?!

Legenda kaže da je ta opcija sasečena u korenu! Nemac danas istakao da se još nije najbolje upoznao sa pravilima o pozajmici, ali stižu u informacije da od povratka na Enfild nema ništa!

Fudbal 31.10.2015 | 23:15
Hoće li Klop vratiti Markeca?!

Čim je postalo jasno da Jirgen Klop preuzima Liverpul, počela su nagađanja o budućim pojačanjima kluba sa Enfilda i transfer politici nemačkog stručnjaka koji će imati široka ovlašćenja. I dok su imena potencijalnih meta još pod velom tajne, najviše se spekulisalo o igračima koji bi mogli da budu vraćeni na Enfild sa pozajmica.

Prvo ime kojim se baratalo je Lazar Marković. On se u Fenerbahčeu polako vraća u formu iz Benfike i igra sve bolje. Logičan sled događaja je bio da Marković bude prvi na listi igrača čiji povratak se očekuje. Pogotovo što deluje kao idealan tip igrača za Klopov sistem igre.

Ipak, legendarni prvotimac Reda i irski reprezentativac Mark Lorenson tvrdi da od povratka Markovića na Enfild - nema ništa!
„Bio je mali nagoveštaj mogućnosti da bi Marković mogao da se vrati, ali to je sasečeno u korenu. Jednostvno, on prošle sezone nije uradio dovoljno i bilo koga ubedio da može da uspe na Enfildu. Možeš igraču dati suviše prilika, jer bočni, brzi fudbaleri mogu da te opčine. Ali na kraju moraš biti realan i grub. Koliko puta je Marković prošao po strani i centrirao? Nije baš mnogo. Koliko golova je dao? Nije baš mnogo?“, napisao je Lorenson u kolumni za Liverpul Eho.

Danas je Jirgen Klop odgovarao na pitanja novinara oko pozajmljenih igrača. Na konferenciji posvećenoj kup meču sa Bornmutom, Klop je potvrdio da ga muči pitanje pozajmljenih igrača, ali nije otkrivao imena.
„Još nisam najbolje ukapirao pravila oko pozajmljenih igrača, odnosno da li i kada možemo da ih vratimo“, rekao je Nemac.

Marković ima klauzulu sa Fenerbahčeom da može da se vrati na Ostrvo već u januaru i sada je sve na Klopu. Od ostalih pozajmljenih igrača, spekuliše se i povratku Andrea Vizdoma i Tijaga Ilorija.

Komentari / 0

Ostavite komentar