"Барса = Примера! Заувијек!"

Бивши председник Барселоне Ђоан Лапорта уверен је да славни клуб неће напустити првенство Шпаније, чак и уколико Каталонија прогласи независност.

Фудбал 01.11.2015 | 13:20
"Барса = Примера! Заувијек!"

Шпанске фудбалске власти раније су упозориле да ће каталонски спортски клубови бити искључени из такмичења уколико се та покрајина одвоји од Шпаније, а Французи су већ изразили спремност да прихвате Барселону у националној Лиги 1.

"Не мислим да ће Барселона напустити првенство Шпаније. Шпанску лигу занимљивом чине Реал и Барселона, њихови дуели су од посебне вредности. Свако довољно паметан не би желео то да уништи", изјавио је Лапорта за Радио Монте Карло.

Он сматра да шпанском фудбалу не би ишло у прилог да изгуби врхунски клуб какав је Барселона.

"Да, у Француској игра Монако, који није на француској територији, и УЕФА и ФИФА не би било тешко уверити да и Барселона може да игра у некој другој земљи у случају независности Каталоније. Али, мало је вероватно да ће неко да се одлучи на такав корак", закључио је Лапорта.

Ђоан Лапорта напустио је место првог човека Барселоне у јулу, јер на изборима није успео да освоји нови мандат пошто га је победио Ђозеп Марија Бертомеу.

Коментари / 0

Оставите коментар