"Barsa = Primera! Zauvijek!"

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta uveren je da slavni klub neće napustiti prvenstvo Španije, čak i ukoliko Katalonija proglasi nezavisnost.

Fudbal 01.11.2015 | 13:20
"Barsa = Primera! Zauvijek!"

Španske fudbalske vlasti ranije su upozorile da će katalonski sportski klubovi biti isključeni iz takmičenja ukoliko se ta pokrajina odvoji od Španije, a Francuzi su već izrazili spremnost da prihvate Barselonu u nacionalnoj Ligi 1.

"Ne mislim da će Barselona napustiti prvenstvo Španije. Špansku ligu zanimljivom čine Real i Barselona, njihovi dueli su od posebne vrednosti. Svako dovoljno pametan ne bi želeo to da uništi", izjavio je Laporta za Radio Monte Karlo.

On smatra da španskom fudbalu ne bi išlo u prilog da izgubi vrhunski klub kakav je Barselona.

"Da, u Francuskoj igra Monako, koji nije na francuskoj teritoriji, i UEFA i FIFA ne bi bilo teško uveriti da i Barselona može da igra u nekoj drugoj zemlji u slučaju nezavisnosti Katalonije. Ali, malo je verovatno da će neko da se odluči na takav korak", zaključio je Laporta.

Đoan Laporta napustio je mesto prvog čoveka Barselone u julu, jer na izborima nije uspeo da osvoji novi mandat pošto ga je pobedio Đozep Marija Bertomeu.

Komentari / 0

Ostavite komentar