Видео: Арриведерци белла Флавиа!!!

Флавија Пенета опростила се на Мастерс купу у Сингапуру од активног бављења тенисом.

Тенис 30.10.2015 | 23:20
Видео: Арриведерци белла Флавиа!!!

Марија Шарапова победила је Флавију Пенету резултатом 7:5, 6:1 у трећем мечу Црвене групе на завршном турниру сезоне у Сингапуру. Победа Рускиње уједно је означила и крај каријере лепе Италијанке.

Флавија Пенета је тим дуелом окончала 15 и по година дугу каријеру током које је освојила 11 WТА титула у синглу и 17 у дублу.

Италијанка из Бриндизија, рођена 25. фебруара 1982. године, највеће успехе у професионалној каријери остварила је баш ове, последње сезоне, али то није променило њену одлуку да се повуче.

Она је пре тачно месец и по дана освојила прву гренд слем титулу на УС Опену, победивши у финалу своју земљакињу Роберту Винчи и одмах по подизању трофеја саопштила је да ће на крају сезоне "подићи сидро".

Пенета је тада у Њујорку са тачно 33 године и 200 дана постала најстарија освајачица која је стигла до првог гренд слема у историји тениса.

Пенета је такође играчица која је најдуже чекала на освајање гренд слема. Трофеја у Њујорку се докопала након што је 49 пута у каријери била у главном жребу неког гренд слема.

Она ће остати убележена у аналима и као прва Италијанка која је 2009. стигла до пласмана међу 10 најбољих на свету, али и прва тенисерка са "чизме" која је постала светски број један (у синглу или дублу). То јој је пошло за руком 2011. године, када се попела на прво место WТА листе дублова.

Остаће убележен и један заиста редак рекорд. У октобру 2011. у истом дану победила је најбољу у синглу и најбољу у дублу. Најпре је у појединачној конкуренцији надиграла Каролину Вознијацки, а потом и Лајзу Хубер, тада неприкосновену у игри парова. Пре ње то је једино успела Штефи Граф у мају 1986. на турниру у Берлину.

Довиђења лепа Флавија...

Коментари / 0

Оставите коментар