Анализа: Арсен(ал) у великом проблему!

Већ смо писали о томе да професор Венгер можда нешто не ради добро са фудбалерима. Потврда је стигла и ове јесени. Пред три јако важне утакмице, Арсенал не може да рачуна на ОСМОРИЦУ!

Фудбал 31.10.2015 | 00:00
Анализа: Арсен(ал) у великом проблему!

Менаџер Арсенала, Арсен Венгер, који је недавно начео 20. годину на тој функцији, суочава се са великим проблемима у наредних месец дана и велика је срећа по његов састав што ће у међувремену "упасти" и пауза због квалификација за ЕУРО 2016.

Претходне вечери, не само да је Арсенал доживео тежак пораз у Лига купу од друголигаша Шефилд Јунајтеда (3:0), већ је у првих 15 минута Венгер остао без још двојице важних играча, од којих је један био у сјајној форми и веома заслужан за серију од четири победе која је грубо прекинута.

Наиме, повредљиви Алекс Окслејд-Чемберлејн доживео је повреду задње ложе већ у 3. минуту утакмице у Шефилду, а онда је Венгер тражио од Теа Волкота да се не загрева, већ да одмах уђе у игру.

Уз Томаса Росицког и Џека Вилшера најчешће повређивани играч Арсенала, Волкот, морао је да изађе из игре већ после 12 минута на терену.

Венгер је због тога што човеку који до сада, а тај број само ће бити увећан у наредном периоду, због повреда није могао да наступи на 118 утакмица за клуб (!?) наредио да прескочи загревање и одмах утрчи у акцију – жестоко критикован! Бесни су и навијачи "тобџија", што је енглеска јавност искористила да се поново обрачуна са Французом, али једна чињеница иде њему у прилог.

АРСЕНАЛОВИ РЕЗУЛТАТИ:

Динамо Загреб 1:2
Челси 0:2
Тотенхем 2:1
Лестер 5:2
Олимпијакос 2:3
Манчестер јунајтед 3:0
Вотфорд 3:0
Бајерн 2:0
Евертон 2:1
Шефилд Јунајтед 0:3
Свонси
Бајерн Минхен
Тотенхем
Вест Бромвич Албион
Динамо Загреб

Волкот је одрадио комплетно загревање са играчима из стартних 11 и питање је колико је могао да се охлади за тих 10-15 минута колико је прошло од повратка екипа у тунел, изласка на терен и почетка утакмице.

Било како било, Волкот се потврдио као фудбалер који тешко може да веже значајан број наступа у својству стартера а да не доживи повреду. Он је у сезони 2013/14, због кидања лигамената колена, пропустио 50 утакмица, а прошле сезоне још 17.

Више од њега, од акуелних играча Арсенала, паузирали су само Росицки, пуну 141 утакмицу (анд цоунтинг, што би рекли Американци), као и апсолутни рекордер, Вилшер, који је већ пропустио 144 меча, а краће је у клубу и од Росицког и од Волкота. И то прилично.

Погађате, и Росицки и Вилшер тешко су повређени и покушавају да изађу из дуготрајне паузе, током које им друштво прави и Дани Велбек, играч који је за сезону и неколико месеци текуће успео већ да сакупи 42 утакмице (анд цоунтинг...) у којима није могао да наступи. Поређења ради, играјући за Манчестер јунајтед за четири сезоне пропустио је само 20 мечева.

АРСЕНАЛОВА БОЛНИЦА

Томас Росицки (35), колено, 13. јун – 1. јануар (провизорно)
Џек Вилшер (23), зглоб, потколеница, 1. август – 31. децембар (провизорно)
Дани Велбек (24), колено, 3. септембар – 3. јануар (провизорно)
Давид Оспина (27), раме, 19. октобар – непознато
Микел Артета (33), скочни зглоб, 21. октобар – непознато
Арон Рамзи (24), задња ложа, 20. октобар – 30. новембар (провизорно)
Тео Волкот (26), лист ноге, 28. октобар – 24. новембар (провизорно)
Алекс Окслејд-Чемберлејн (22), задња ложа, 28. октобар – 24. новембар (провизорно)

Волкот и Окс-Чемберлејн седми су и осми играч на платном списку Арсенала који су тренутно ван строја због повреда, уз поменуте Росицког, Вилшера и Велбека. Ту су још голман Давид Оспина, Микел Артета и још један играч са хроничним проблемима са повредама, Арон Рамзи, који има 75 мечева на конту.

Дакле, без осморице играча који сви равноправно конкуришу за стартних 11 и који су често почињали заједно велике мечеве, Венгер неће моћи да наступи наредног викенда на тешком гостовању у Велсу, екипи Свонсија, потом у Минхену, против моћног Бајерна у Лиги шампиона и онда, а то навијаче можда и највише плаши, у градском дербију са Тотенхемом, уочи УЕФА паузе.

Потом, "тобџије" иду на ништа мање тешко гостовање Вест Брому, у Бирмингему и тек тада, за дуел Лиге шампиона са Динамом из Загреба (24. новембар), требало би очекивати Волкота и Окслејд-Чемберлејна у строју, а можда и Рамзија.

Коментари / 0

Оставите коментар