Analiza: Arsen(al) u velikom problemu!

Već smo pisali o tome da profesor Venger možda nešto ne radi dobro sa fudbalerima. Potvrda je stigla i ove jeseni. Pred tri jako važne utakmice, Arsenal ne može da računa na OSMORICU!

Fudbal 31.10.2015 | 00:00
Analiza: Arsen(al) u velikom problemu!

Menadžer Arsenala, Arsen Venger, koji je nedavno načeo 20. godinu na toj funkciji, suočava se sa velikim problemima u narednih mesec dana i velika je sreća po njegov sastav što će u međuvremenu "upasti" i pauza zbog kvalifikacija za EURO 2016.

Prethodne večeri, ne samo da je Arsenal doživeo težak poraz u Liga kupu od drugoligaša Šefild Junajteda (3:0), već je u prvih 15 minuta Venger ostao bez još dvojice važnih igrača, od kojih je jedan bio u sjajnoj formi i veoma zaslužan za seriju od četiri pobede koja je grubo prekinuta.

Naime, povredljivi Aleks Okslejd-Čemberlejn doživeo je povredu zadnje lože već u 3. minutu utakmice u Šefildu, a onda je Venger tražio od Tea Volkota da se ne zagreva, već da odmah uđe u igru.

Uz Tomasa Rosickog i Džeka Vilšera najčešće povređivani igrač Arsenala, Volkot, morao je da izađe iz igre već posle 12 minuta na terenu.

Venger je zbog toga što čoveku koji do sada, a taj broj samo će biti uvećan u narednom periodu, zbog povreda nije mogao da nastupi na 118 utakmica za klub (!?) naredio da preskoči zagrevanje i odmah utrči u akciju – žestoko kritikovan! Besni su i navijači "tobdžija", što je engleska javnost iskoristila da se ponovo obračuna sa Francuzom, ali jedna činjenica ide njemu u prilog.

ARSENALOVI REZULTATI:

Dinamo Zagreb 1:2
Čelsi 0:2
Totenhem 2:1
Lester 5:2
Olimpijakos 2:3
Mančester junajted 3:0
Votford 3:0
Bajern 2:0
Everton 2:1
Šefild Junajted 0:3
Svonsi
Bajern Minhen
Totenhem
Vest Bromvič Albion
Dinamo Zagreb

Volkot je odradio kompletno zagrevanje sa igračima iz startnih 11 i pitanje je koliko je mogao da se ohladi za tih 10-15 minuta koliko je prošlo od povratka ekipa u tunel, izlaska na teren i početka utakmice.

Bilo kako bilo, Volkot se potvrdio kao fudbaler koji teško može da veže značajan broj nastupa u svojstvu startera a da ne doživi povredu. On je u sezoni 2013/14, zbog kidanja ligamenata kolena, propustio 50 utakmica, a prošle sezone još 17.

Više od njega, od akuelnih igrača Arsenala, pauzirali su samo Rosicki, punu 141 utakmicu (and counting, što bi rekli Amerikanci), kao i apsolutni rekorder, Vilšer, koji je već propustio 144 meča, a kraće je u klubu i od Rosickog i od Volkota. I to prilično.

Pogađate, i Rosicki i Vilšer teško su povređeni i pokušavaju da izađu iz dugotrajne pauze, tokom koje im društvo pravi i Dani Velbek, igrač koji je za sezonu i nekoliko meseci tekuće uspeo već da sakupi 42 utakmice (and counting...) u kojima nije mogao da nastupi. Poređenja radi, igrajući za Mančester junajted za četiri sezone propustio je samo 20 mečeva.

ARSENALOVA BOLNICA

Tomas Rosicki (35), koleno, 13. jun – 1. januar (provizorno)
Džek Vilšer (23), zglob, potkolenica, 1. avgust – 31. decembar (provizorno)
Dani Velbek (24), koleno, 3. septembar – 3. januar (provizorno)
David Ospina (27), rame, 19. oktobar – nepoznato
Mikel Arteta (33), skočni zglob, 21. oktobar – nepoznato
Aron Ramzi (24), zadnja loža, 20. oktobar – 30. novembar (provizorno)
Teo Volkot (26), list noge, 28. oktobar – 24. novembar (provizorno)
Aleks Okslejd-Čemberlejn (22), zadnja loža, 28. oktobar – 24. novembar (provizorno)

Volkot i Oks-Čemberlejn sedmi su i osmi igrač na platnom spisku Arsenala koji su trenutno van stroja zbog povreda, uz pomenute Rosickog, Vilšera i Velbeka. Tu su još golman David Ospina, Mikel Arteta i još jedan igrač sa hroničnim problemima sa povredama, Aron Ramzi, koji ima 75 mečeva na kontu.

Dakle, bez osmorice igrača koji svi ravnopravno konkurišu za startnih 11 i koji su često počinjali zajedno velike mečeve, Venger neće moći da nastupi narednog vikenda na teškom gostovanju u Velsu, ekipi Svonsija, potom u Minhenu, protiv moćnog Bajerna u Ligi šampiona i onda, a to navijače možda i najviše plaši, u gradskom derbiju sa Totenhemom, uoči UEFA pauze.

Potom, "tobdžije" idu na ništa manje teško gostovanje Vest Bromu, u Birmingemu i tek tada, za duel Lige šampiona sa Dinamom iz Zagreba (24. novembar), trebalo bi očekivati Volkota i Okslejd-Čemberlejna u stroju, a možda i Ramzija.

Komentari / 0

Ostavite komentar