Анализа: Серена дебитовала прије 20 година!

Није одустала иако је била декласирана! Када почињете да се бавите неким спортом желите да будете најбољи. Дајете све од себе на свим тренинзима. Трудите се, радите, замишљате како достижете звездане висине. Када по први пут изађете на терен да бисте одиграли званични меч, срце бије више него што би требало. Трема је присутна. Страх такође. Ако победите имате утисак да вам је цео свет под ногама. Изгубите ли, размишљања попут оних “ма да ли сам ја за то?”, почињу да преовлађују.

Тенис 30.10.2015 | 19:00
Анализа: Серена дебитовала прије 20 година!

Серена Вилијамс је једна од најбољих тенисерки које је свет икада имао. Једна је од најуспешнијих спортисткиња икада. Њена каријера је перфектна. А знате ли како је почела? Убедљивим поразом!

Тачно пре 20 година, најбоља тенисерка света је као 14-годишњакиња изашла на мегдан 149. на свету Ани Милер у Квебеку. Изгубила је са 6:1, 6:1. Али није дозволила да је пораз уздрма, већ је наставила да тренира још јаче. Већ тада се видело да је шампионка рођена.

- Била сам уплашена. Нисам била припремљена за то. Али одлучила сам да изађем да играм. Лептирићи у мом стомаку ми нису дозволили да једем пре меча. Само сат времена по изласку на терен Ани Милер ме је победила са 6:1, 6:1. Практично ме је разбила. Не само да сам изгледала као почетник, већ сам изгледала као да не припадам тенису. Нисам играла онако како сам планирала - евоцирала је успомене Серена.

Али жеља за доказивањем ју је вукла даље. Један пораз не мора да значи ништа. Да је тада одустала, свет би био ускраћен за њене мајсторије у магичном правоугаонику.

- Рођена сам са урођеном жељом да напредујем. Знала сам да ћу се вратити, али нисам знала да ћу освојити 21 гренд слем титулу и бити број један двадесет година касније. Никада не одустајте од својих снова. Можда се неће остварити баш онда када ви хоћете, али једног дана ваш сан ће се остварити сигурно. Будите позитивни. Љубазни. И изнад свега будите понизни - поручила је млађа сестра Вилијамс.

То да је Серена постала шампионка знамо. Али питање је шта се догодило са Ани Милер. Ова тенисерка рођена 19. јануара 1977. Највиши ранкинг је остарила 21. септембра 1998. када је била 40. на свету. Никада није освојила ниједну титулу у каријери, највећи успех на гренд слемовима је постигла када је 1998. стигла до треће рунде на УС Опену. У каријери је укупно зарадила 346.726 долара, а са Тура се повукла 2000.

О дуелу против Серене Вилијамс, Милерова је раније ове године изјавила:

- У то време сви су причали о Венус. Играла сам добро у том мечу, али осећало се да је и она нервозна. Био је то њен први профи меч, била је атлетски добро припремљена, али била је под притиском.

Серенина прича је прототип оне чувене изреке да се до звезда стиже преко трња. Почела је поразом, а сада, она је власница свих највећих титула. Најдоминантнија на свету. И чини се да се њеној каријери не ближи крај.

Коментари / 0

Оставите коментар