Биће тешко да БиХ добије и јаре и паре

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је данас да је Предсједништво БиХ затражило од Савјета министара БиХ да, поводом нових околности - апликације БиХ за чланство у ЕУ, преиспита преговарачку позицију и покуша да нађе компромис у преговорима са Европском комисијом о "традиционалној трговини".

Босна и Херцеговина 29.10.2015 | 17:07
Биће тешко да БиХ добије и јаре и паре

"Предсједништво БиХ на јучерашњој сједници дало нам је веома тежак задатак - и Савјету министара БиХ и Министарству спољне трговине и економских односа. Биће тешко обезбиједити да се изађе у сусрет и захтјевима Европске комсије и да буду заштићене кључне линије у пољопривредном сектору БиХ", рекао је Шаровић новинарима у Сарајеву и додао да ће Министарство на чијем је челу уложити максималне напоре.

Он је подсјетио да се о овом питању разговара већ три године.

"До сада смо се држали чврсте преговарачке позиције на основу које је БиХ имала одређене бенефите путем додатних средстава од најмање 50 милиона КМ на годишњем нивоу од царина и других дажбина за увоз из ЕУ, али је и заштитила домаћу производњу", истакао је Шаровић.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бијељина

29.10.2015 16:14

Радите три године на том плану гдје су резултати ниста ви нерадите само зивите на грбаци овога напаценог народа бих сад сте добили задатак да све увозите а извоз забрањен рјесит цете ви то лако потписат и сви задовољни а народ це куповати отпад из европе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крањ

29.10.2015 16:38

Па ти си идиот. Цовјек је отврио извоз млијека у ЕУ, па одблокирао цро-блокаду, извоз у Турску је веци него сто моземо произвести. Ено ти Милета па слусај његову биланцу.

Name

Рс

29.10.2015 17:26

Јеси ли ти добио задатак да се мало посветис уцењу граматике и правописа?

Name

Ре

29.10.2015 17:42

Молим те замисли се само мало , ста би било да је неки Додиковац на његовом мјесту ? Све би укро и покро сто се мозе довели би БиХ у ситувацију у којој је данас РС тј. полигон за свадзу и полупразна територија у сваком смислу.

Name

ре Крањ

29.10.2015 20:10

Извоз млијека у ЕУ пао за више од 50%, нисмо конкурентни,а што се тиче извоза меса за Турску количина је 1000 тона,свјежег меса, али је зато увоз смрзнутог меса за ову годину до сада премашио 1800 тона.