Biće teško da BiH dobije i jare i pare

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je danas da je Predsjedništvo BiH zatražilo od Savjeta ministara BiH da, povodom novih okolnosti - aplikacije BiH za članstvo u EU, preispita pregovaračku poziciju i pokuša da nađe kompromis u pregovorima sa Evropskom komisijom o "tradicionalnoj trgovini".

Bosna i Hercegovina 29.10.2015 | 17:07
Biće teško da BiH dobije i jare i pare

"Predsjedništvo BiH na jučerašnjoj sjednici dalo nam je veoma težak zadatak - i Savjetu ministara BiH i Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa. Biće teško obezbijediti da se izađe u susret i zahtjevima Evropske komsije i da budu zaštićene ključne linije u poljoprivrednom sektoru BiH", rekao je Šarović novinarima u Sarajevu i dodao da će Ministarstvo na čijem je čelu uložiti maksimalne napore.

On je podsjetio da se o ovom pitanju razgovara već tri godine.

"Do sada smo se držali čvrste pregovaračke pozicije na osnovu koje je BiH imala određene benefite putem dodatnih sredstava od najmanje 50 miliona KM na godišnjem nivou od carina i drugih dažbina za uvoz iz EU, ali je i zaštitila domaću proizvodnju", istakao je Šarović.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bijeljina

29.10.2015 16:14

Radite tri godine na tom planu gdje su rezultati nista vi neradite samo zivite na grbaci ovoga napacenog naroda bih sad ste dobili zadatak da sve uvozite a izvoz zabranjen rjesit cete vi to lako potpisat i svi zadovoljni a narod ce kupovati otpad iz evrope

ODGOVORITE
Name

Kranj

29.10.2015 16:38

Pa ti si idiot. Covjek je otvrio izvoz mlijeka u EU, pa odblokirao cro-blokadu, izvoz u Tursku je veci nego sto mozemo proizvesti. Eno ti Mileta pa slusaj njegovu bilancu.

Name

Rs

29.10.2015 17:26

Jesi li ti dobio zadatak da se malo posvetis ucenju gramatike i pravopisa?

Name

Re

29.10.2015 17:42

Molim te zamisli se samo malo , sta bi bilo da je neki Dodikovac na njegovom mjestu ? Sve bi ukro i pokro sto se moze doveli bi BiH u situvaciju u kojoj je danas RS tj. poligon za svadzu i poluprazna teritorija u svakom smislu.

Name

re Kranj

29.10.2015 20:10

Izvoz mlijeka u EU pao za više od 50%, nismo konkurentni,a što se tiče izvoza mesa za Tursku količina je 1000 tona,svježeg mesa, ali je zato uvoz smrznutog mesa za ovu godinu do sada premašio 1800 tona.