Баждаревић: Не заваравају ме ирски проблеми!

Уочи двомеча баража за ЕП против Ираца Мехмед Баждаревић оптимизам темељи и на повратку Едина Џека на терен, играо је и Сеад Колашинац.

Фудбал 30.10.2015 | 12:40
Баждаревић: Не заваравају ме ирски проблеми!

"У понедјељак ћу објавити списак фудбалера за утакмице баража против Републике Ирске. Биће то највјероватније шири списак од 27-28 фудбалера, који ћу потом скратити на 24 или максимално 25 спремних играча који ће у двомечу са Ирцима, увјерен сам, "гинути" на терену за наш пласман на Европско првенство", истакао је за Анадолија Агенцију Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине.

Пред прву утакмицу плеј-офа за ЕУРО 2016 коју ће БиХ са Ирцима играти 13. новембра на стадиону "Билино поље" у Зеници (20:45) Баждаревић каже да га не занимају проблеми у којима су се нашли противници "змајева". Наиме, Мартин О'Нил, селектор Ирске неће тада моћи рачунати на суспендоване Џона Волтерса и Џона О'Шеја, а према најновијим информацијама за оба сусрета отпали су повријеђени Стивен Квин и Шејн Лонг.

"Без обзира на то чека нас иста борба. Они су јак колектив. Све од нас зависи. Сада сами одлучујемо о судбини и пласману на ЕП. Истина, нормално је да си слабији када ти недостају четири играча, али нису Ирци нимало наивна екипа. Будите сигурни, чека нас рововска борба и у Зеници и три дана послије у Даблину. Вјерујем да их можемо проћи. Међутим, за то ће нам требати много, много труда, знања, па мислим и мало среће", рекао је Баждаревић, додавши:

"Да буде јасно, не желим никоме зло и не радујем се што они имају проблема. Имали смо их и ми итекако у овим квалификацијама. Знамо како им је и то је њихова ствар. Неће нас заварати ти проблеми, јер ћемо се спремити и већ се спремамо студиозно за утакмице са Ирском".

Статистика на страни БиХ

Ни бројни статистички параметри који су на страни репрезентације БиХ у односу на Ирску, од тржишних вриједности играча до тога да као селектор има боље резултате од О'Нила, Баждаревићу, тврди, "неће се упетљати у рачуницу".

"У фудбалу је статистика важна и годи када је на вашој страни. Но, статистика једног дана почне и заврши. Утакмице баража су специфичне. Не играју се стално и биће сигурно веома тешко, поготово са психолошке стране", казао је Баждаревић, нагласивши:

"Управо ме радује повратак самопоуздања у нашу екипу послије посљедњих побједа над Велсом и Кипром. Психолошки би требали бити потпуно ОК. Оптимизам темељим и на повратку Едина Џека на терен, играо је и Сеад Колашинац. Многи наши играчи играју и у доброј су форми у својим клубовима. То радује! У овом моменту могу рећи да, напокон, немамо већих проблема".

За викенд у Италији и Белгији

Прије него ли дође у Сарајево у понедјељак и саопшти списак играча са сусрете са Ирцима Баждаревић ће путовати у Италију и Белгију, гдје ће за викенд гледати бх. репрезентативце у тамошњим лигама.

"Обићи ћу неке од наших играча. Битно ми је да буду здрави и немам шта сакривати. На списку за Ирску неће бити спектакуларних промјена, односно неких изненађења", открио је у разговору за Агенцију Анадолија, Баждаревић.

Коментари / 0

Оставите коментар