ЛК: Првенац Клопа, Сити 5:1, Јунајтед испао!

Јурген Клоп остварио је прву победу на клупи Ливерпула, Манчестер Сити је био убедљив, а у четвртфинале Лига купа пласирао се и Саутемптон. Фудбалери Манчестер Јунајтеда елиминисани су у осмини финала Лига купа на свом Олд Трафорду.

Фудбал 29.10.2015 | 13:00
ЛК: Првенац Клопа, Сити 5:1, Јунајтед испао!

Ливерпул је прву радост новом тренеру донео голом Нетенијела Клајна за минималац против Борнмута на Енфилд роуду.

Сити је лако савладао Кристал Палас 4:1 уз одличну представу Кевина де Брујнеа, док је Саутемптон савладао Астон Вилу 2:1. У току је дуел Манчестер Јунајтеда и Мидлсброа.

Ливерпул је доминирао против Борнмута, али ни овај пут није блистао Клопов тим. Ипак, рани гол решио је меч на Енфилду. Сјајно је по десној страни пробио Ајб, пронашао у средини Фирмина који је послао фантастичан пас Тешеире. Португалац покушава петом да затресе мрежу, гости се бране, али се лопта одбија до Клајна који је закуцава у мрежу.

Сити је већ у првом полувремену завршио посао са Паласом уз још једну одличну игру Александра Коларова. "Грађани" су повели преко Вилфреда Бонија у 22. минуту, да би минут пре паузе Кевин де Брујне дуплирао вођство.

Пола сата пре краја Де Брујне се реванширао Келечију Ихеначу за претходни гол те наместио Нигеријцу погодак за 3:0, да би четврти постигао Јаја Туре из пенала. Част гостију спасао је Дилејни минут пре краја, али је у петом минуту надокнаде "петарду" донео Гарсија.

Саутемптон је у другом полувремену сломио госте из Бирмингема. Маја Јошида и Грацијано Пеле су донели недостижних 2:0, да би Синкер из пенала у четвртом минуту надокнаде поставио коначан резултат. Душан Тадић играо је последњих 20 минута.

"Црвене ђаволе" изненадио је друголигаш Мидлсбро који је славио после пенал серије.

Јунак победе тима Аитора Каранке био је голман Томас Мехијас који је одбранио два шута, а трагичари Јунајтеда су били капитени Вејн Руни и Мајкл Карик. Непрецизан је био још један искуснији првотимац, Ешли Јанг.

Јунајтед је имао потпуну иницијативу током меча, али гости нису били безопасни на Олд Трафорду. Док су се Депај, Фелаини, Руни, Вилсон и Марсијал мучили да створе шансу за домаћина, голман Ромеро и бек Блинд су давали прилике ривалу.

Холанђанин је постигао бизаран аутогол после стативе, али је линијски судија ипак свирао "тесан" офсајд. Јунајтед је у последњем минуту регуларног дела меча могао да заврши дуел, али је Вилсон погодио стативу.

"Црвени ђаволи" су посебно доминантни били у финишу продужетака, сјајне шансе имали су млади Переира, Марсијал, те Фелаини, али је Боро одолео и изборио пенале.

Пенал серија:
Руни x - Лидбитер о
Переира о - Нуџент x
Карик x - Даунинг о
Јанг x - Гибсон о

Утакмице четвртфинала Лига купа на програму су у недељи која почиње 30. новембра, а жреб парова биће накнадно одређен.

Лига куп, осмина финала:
Ливерпул – Борнмут 1:0
Клајн 17
Манчестер Сити – Кристал Палас 5:1
Бони 22, Де Брујне 44, Ихеначо 59, Туре 76п, Гарсија 90+5 – Дилејни 89
Саутемптон – Астон Вила 2:1
Јошида 51, Пеле 77 – Синклер 90+4п
Манчестер Јунајтед – Мидлзбро 0:0 (1:3 - пеналима)

Уторак:
Евертон – Норич 1:1 (пеналима 4:3)
Хал – Лестер 1:1 (пеналима 5:4)
Шефилд Венздеј – Арсенал 3:0
Стоук – Челси 1:1 (пеналима 5:4)

Коментари / 0

Оставите коментар