LK: Prvenac Klopa, Siti 5:1, Junajted ispao!

Jurgen Klop ostvario je prvu pobedu na klupi Liverpula, Mančester Siti je bio ubedljiv, a u četvrtfinale Liga kupa plasirao se i Sautempton. Fudbaleri Mančester Junajteda eliminisani su u osmini finala Liga kupa na svom Old Trafordu.

Fudbal 29.10.2015 | 13:00
LK: Prvenac Klopa, Siti 5:1, Junajted ispao!

Liverpul je prvu radost novom treneru doneo golom Netenijela Klajna za minimalac protiv Bornmuta na Enfild roudu.

Siti je lako savladao Kristal Palas 4:1 uz odličnu predstavu Kevina de Brujnea, dok je Sautempton savladao Aston Vilu 2:1. U toku je duel Mančester Junajteda i Midlsbroa.

Liverpul je dominirao protiv Bornmuta, ali ni ovaj put nije blistao Klopov tim. Ipak, rani gol rešio je meč na Enfildu. Sjajno je po desnoj strani probio Ajb, pronašao u sredini Firmina koji je poslao fantastičan pas Tešeire. Portugalac pokušava petom da zatrese mrežu, gosti se brane, ali se lopta odbija do Klajna koji je zakucava u mrežu.

Siti je već u prvom poluvremenu završio posao sa Palasom uz još jednu odličnu igru Aleksandra Kolarova. "Građani" su poveli preko Vilfreda Bonija u 22. minutu, da bi minut pre pauze Kevin de Brujne duplirao vođstvo.

Pola sata pre kraja De Brujne se revanširao Kelečiju Ihenaču za prethodni gol te namestio Nigerijcu pogodak za 3:0, da bi četvrti postigao Jaja Ture iz penala. Čast gostiju spasao je Dilejni minut pre kraja, ali je u petom minutu nadoknade "petardu" doneo Garsija.

Sautempton je u drugom poluvremenu slomio goste iz Birmingema. Maja Jošida i Gracijano Pele su doneli nedostižnih 2:0, da bi Sinker iz penala u četvrtom minutu nadoknade postavio konačan rezultat. Dušan Tadić igrao je poslednjih 20 minuta.

"Crvene đavole" iznenadio je drugoligaš Midlsbro koji je slavio posle penal serije.

Junak pobede tima Aitora Karanke bio je golman Tomas Mehijas koji je odbranio dva šuta, a tragičari Junajteda su bili kapiteni Vejn Runi i Majkl Karik. Neprecizan je bio još jedan iskusniji prvotimac, Ešli Jang.

Junajted je imao potpunu inicijativu tokom meča, ali gosti nisu bili bezopasni na Old Trafordu. Dok su se Depaj, Felaini, Runi, Vilson i Marsijal mučili da stvore šansu za domaćina, golman Romero i bek Blind su davali prilike rivalu.

Holanđanin je postigao bizaran autogol posle stative, ali je linijski sudija ipak svirao "tesan" ofsajd. Junajted je u poslednjem minutu regularnog dela meča mogao da završi duel, ali je Vilson pogodio stativu.

"Crveni đavoli" su posebno dominantni bili u finišu produžetaka, sjajne šanse imali su mladi Pereira, Marsijal, te Felaini, ali je Boro odoleo i izborio penale.

Penal serija:
Runi x - Lidbiter o
Pereira o - Nudžent x
Karik x - Dauning o
Jang x - Gibson o

Utakmice četvrtfinala Liga kupa na programu su u nedelji koja počinje 30. novembra, a žreb parova biće naknadno određen.

Liga kup, osmina finala:
Liverpul – Bornmut 1:0
Klajn 17
Mančester Siti – Kristal Palas 5:1
Boni 22, De Brujne 44, Ihenačo 59, Ture 76p, Garsija 90+5 – Dilejni 89
Sautempton – Aston Vila 2:1
Jošida 51, Pele 77 – Sinkler 90+4p
Mančester Junajted – Midlzbro 0:0 (1:3 - penalima)

Utorak:
Everton – Norič 1:1 (penalima 4:3)
Hal – Lester 1:1 (penalima 5:4)
Šefild Venzdej – Arsenal 3:0
Stouk – Čelsi 1:1 (penalima 5:4)

Komentari / 0

Ostavite komentar