Лукач није задовољан истрагом о Вучићу

инистар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да Министарство унутрашњих послова /МУП/ Српске није задовољно учињеним на расвјетљавању догађаја у Поточарима када је нападнут премијер Србије Александар Вучић.

Република Српска 29.10.2015 | 11:30
Лукач није задовољан истрагом о Вучићу

"Тамо се догодио међународни инцидент који није резултовао правим одговором безбједносних агенција са нивоа БиХ. Полиција Републике Српске идентификовала је одређен број лица и чекамо да видимо шта ће да ураде са нивоа БиХ", каже Лукач.

Он је за "Независне новине" рекао да ће, уколико не буде адекватног реаговања са нивоа БиХ, Полиција Српске, у договору са Специјалним тужилаштвом Републике Српске, видјети шта може предузети да би били расвијетљени догађаји из Поточара.

Лукач је навео да више стотина лица из БиХ ратује на страним ратиштима и да ће се једног дана вратити у БиХ.

"Многи нису отишли из БиХ, али не значи да нису спремни да овдје у датим околностима изврше терористички акт или се увежу у неке шире структуре које су спремне на извршење таквог акта", додао је Лукач.

Он је подсјетио да је терористички акт у Зворнику био организовани чин одређеног броја радикално настројених лица.

"Очекивали смо да ће истрага показати много више детаља и умијешних лица из вехабијског покрета, али након одређених привођења и саслушања није се одмакло далеко. Полицији Републике Српске та лица нису доступна, јер се углавном налазе у Федерацији БиХ, као и нападачи на Вучића", рекао је Лукач.

Он је оцијенио да безбједносна ситуација у Републици Српској није нарушена, без обзира на убиства која су се догодила на подручју Центра јавне безбједности Бањалука.

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Неко

29.10.2015 10:46

Исто као да тебе висе неко за несто пита и за твоје мисљење.Добро сам синоц написао кад сам реко да овде све иде у круг и да су сад опет вехабије на реду .Процитани сте,напамет се зна редослед кад це додили опет поцет да галами.Сад мало да прица о референдуму охлади опет досле на ред вехабије а следеце је цика вриска на Иваница и Босица.Само незнам докле це те висе де макар убаците било ста друго да народ има о цему писат

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИТАМ СЕ

29.10.2015 10:50

Ко је задовољан сем србомрзаца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мг

29.10.2015 10:55

Казе министар Безбједност у РС није нарушена а извео сву полицију на подручју БЛ на улице па немозеш проћи кроз град да те незауставе бар три патроле.Који је онда разлог овололике демонстрације силе од МУП-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА ИМАМ ОДГОВОР

29.10.2015 11:09

Можда су превентивно, како кажеш, изведени на улице?! Шта велиш?

Name

иx

29.10.2015 11:13

Он оцјењује да није нарусена безб ситуација а људи се убијају у мафијаским обрацунима, пљацкају се блиндирана возила!?! Ма дај министре не лупај глупости, висе те брине истрага за Вуцица коју ради Тузиластво БиХ, прво ријесите своје проблеме па онда прицај несто о другим!!! Видис да ти је ситуација катастрофална, ради Митал, Бирац, директоре ШГ, и друге афере! Безб саобрацаја, ЈРМ критицни, криминалитет катастрофа, ниста не радите, узас никад горе није било!!!

Name

Сноуден

29.10.2015 10:59

Ок нисмо ни ми нико није и то јест срамота БиХ.Али има министре јос много афера ранијих које су не истразене и нису добиле судски епилог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пиле

29.10.2015 11:25

Три теска убиства и пљацка у задњих мјесец дана, а министра брину истраге које воде БиХ пол Агенције, најлаксе је забурити нос у тудје двористе и правити се паметан!!! Провидан си министре, нисмо ми глупи да нам продајес м... под бубреге!!! Ниси способан ниста да урадис, срамота, остацес упамцен као најгори министар МУП-а, укаљао си образ, боље би било да си остао нацелник комуналне, то ти је домет....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

29.10.2015 11:34

Ни ми нисмо задовољни истрагом о Милану Вукелицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

колега

29.10.2015 16:01

Браво, таман сам му то хтио рећи!

Name

Брле

29.10.2015 16:16

Само наивни вјерују у могуце водјење поступака против поциниоца. Не треба бити министар да би се закљуцило да це они то избјеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

29.10.2015 16:17

А задовољан си са криминалом који се врти око твога сефа и његових тајкуна,све истраге све истраге радис професионално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

30.10.2015 09:55

Де богати "Министре" ти само сути.. Нико те ниста ни не пита.. Ти мозес једино бити задовољан тиме колико си људи промјенио у МУПу да би своје људе ухљебио. Ста си то друго урадио? И ниси задовољан радом других безбедносних организација, а јеси МУПом РС? Де бар људе и новинаре погледај у оци кад лазес, јел ико примјетио да овај цовјек не мозе ни у оци да гледа равно. Зна да су и њему дани одбројани...

ОДГОВОРИТЕ