Чему богаташи уче своју дјецу, а други родитељи не?

Богаташи готово све раде на другачији начин од просечних људи. Они се константно усавршавају, избегавају осећај носталгије и без проблема могу пригрлити себичност.

Занимљивости 29.10.2015 | 11:30
Чему богаташи уче своју дјецу, а други родитељи не?

Није зато нимало чудно и да имају различите ставове о родитељству и васпитању деце.

Стив Сиболд, човек који је сам зарадио своје милионе, интервјуисао је више од 1.200 неких од најбогатијих људи на свету, па је своје проналаске објавио у књизи 'Хоw Рицх Пеопле Тхинк'.

Док, наиме, просечни људи децу уче како да преживе, богаташи децу подучавају како да буду богати.

"Просечна породица несвесно преноси иста ограничавајућа уверења о новцу, с генерације на генерацију. То су веровања која у породицама постоје десетинама, ако не и стотинама година", пише Сиболд.

Богаташи, с друге стране, не само да уче децу паметним финансијским навикама, него их уче и да је у реду желети бити богат и да сви могу бити богати ако то довољно желе и ако се потруде.

"Иако су масе задовољне с 'играњем на сигурно', уживањем у удобности и избегавањем боли, највећи међу нама живе пуним плућима и уче своју децу да чине то исто. За њих, живот је игра коју треба играти одважно и без страха, па они увек пружају добар пример маленима који прате сваки њихов корак", пише Сиболд.

Наравно, начин на који богаташи уче децу о новцу је кључан. Наиме, они их подучавају да зарађују решавајући проблеме и побољшавајући квалитет живота других људи. На тај начин деца могу на новац да гледају као на позитивну, продуктивну снагу, уместо као на оружје којим се малобројни боре против мноштва.

Деца почну на новац да гледају као на пријатеље, док већина просечних људи у суштини новац сматра непријатељем.

И док га многи критикују да подржава идеју елитизма, Сиблод противречи томе: "Људи тврде да родитељи уче децу да гледају на масу са висине. Али то није истина. Они их уче да свет гледају реално, на начин на који друштво стварно функционише", преноси Тиме.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Серафим

29.10.2015 10:51

Ове анализе - студије су за другације менталитете од насих према томе нису ни интересантни јер код нас се деца уце моралу, духовности, постење, вредноци,цистоци, уредности и здравом зивоту од свега набројаног не прави се ни црна пара. Верске водје уце нас о рају и паклу сиромаснима обецавају РАЈ а богате ако им не дају прилоге пласе са Паклом висе се даје вазност за загробни зивот, после нас смрти и дуса се постује и цени висе од тела а у здравом телу је и здрав дух да би тело било здраво мора да се правилно храни, облаци, негује, пере, цувс од повреда и прелома и јос много тога адуса пролази кроз ранна искусења и стресове који разболе насе тело. Васпитање детета је индивидуално од родитеља до родитеља а сва деца зеле исте или слицне ствари као сто је сладолед, цоколада, лутка или лопта, тако да нема правила богата деца могу да буду много несрецнија од сиромасне јер се задовоље и засите нормалног зивота и одлазе у екстреме или конзумирају убитацне супстанце, богат је онај ко је здрав и срецан, а сирома је онај ко је болеста, силан и бесан па га Бог казњава.

ОДГОВОРИТЕ