Јурили грађане ЦГ хамером Сафета Калића

Бројни грађани тврде да су специјалци тим возилом покушавали да их убију, док су бежали од сузавца и шок бомби током протеста Демократског фронта 24. октобра.

Регион 29.10.2015 | 08:30
Јурили грађане ЦГ хамером Сафета Калића

Хамер који користи Специјална антитерористича јединица (САЈ), држава је 2011. године привремено одузела од Рожајца Сафета Саја Калића.

Бројни грађани тврде да су специјалци тим возилом покушавали да их убију, док су бежали од сузавца и шок бомби током протеста Демократског фронта 24. октобра.

Један од очевидаца који се представио као Душко Гошњић, рекао је да је црни хамер са ознаком САЈ-а тада буквално јурио улицом од некадашњег хотела Црна Гора ка Старом аеродрому, покушавајући да повреди окупљене.

"Залетио се у више стотина људи и возио цик-цак растјерујући демонстранте који су већ кренули да се разилазе. Настао је стампедо. Међу нама је била и једна старија госпођа са штакама. Возач хамера са ознаком САЈ-а није имао намеру да нас заплаши, већ повриједи", казао је он.

Сличну причу поновио је и Веско Пејак: “Свестан пуне законске и правне одговорности, дајем изјаву да сам у ноћи 24. октобра испред Хотела Црна Гора (сада Хотел Хилтон) на Булевару Светог Петра Цетињског видео како возило типа ’Хуммер Х2’, са јасним ознакама на левом боку ’САЈ’, улеће у гомилу демонстраната који су се повлачили под дејством хемијског средства ’сузавац", написао је Пејак.

Додао је да је то возило, не смањујући брзину, улетело у групицу људи који су окренути леђима бежали, при том их гурајући са пута.

“Неки од њих су пали у живу ограду која дели саобраћајницу испред Хотела Црна Гора на два дела. Ја сам, видевши да се возило креће и према мени несмањеном брзином, успио да прескочим живу ограду”, рекао је Пејак.
Истакао је да неки људи нису могли да реагују тако брзо.

“Били су одгурнути од хамера силином удара. За све време, чули су се крици и позиви у помоћ. Из возила су све време избацивали ’сузавац’... Све ово се десило највише пет минута од тренутка када је полиција бацила ’сузавац’ испред Скупштине”, казао је Пејак.

Сафету Калићу, његовом брату Мерсудину и супрузи Амини у Вишем суду у Бијелом Пољу суди се за прање више од седам милиона незаконито стечених еура.

Сафету се суди у одсуству, јер је притворен у Немачкој, гдје га терете за шверц дроге.

Полиција: Управа за имовину нам је уступила возило "хамер"

Из полиције синоћ је званично саопштено да су хамер добили од Управе за имовину. Та институција стара се и о одузетој имовини за коју се сумња да је стечена криминалом.

"У МУП постоји само једно возило марке Хуммер. САЈ користи поменуто возило на основу Одлуке Управе за имовину о уступању возила на трајно коришћење”, саопштено је из Управе полиције.

Они су написали да то возило дужи службеник Б. П. али не и ко је њиме управљао у суботу вече, након разбијања протеста Демократског фронта у центру Подгорице.

Извор: Курир

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

јј

29.10.2015 07:33

Наслов треба да гласи : Јурили градјане заплењеним хамером !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

29.10.2015 07:51

Бас тако. Из наслова помислис да их овај финансира или да је власт ангазовала криминалце да разбију протесте.

Name

ре Игор

29.10.2015 11:21

Укуцај на интернету СВАДБА САФЕТА КАКИЋА има певи,други,трећи и четврти дијо,па ћеш видјет да ниси у праву и да наслов има смисла...

ОДГОВОРИТЕ