Премијер Србије данас са Путином

Премијер Србије Александар Вучић састаће се данас са председником Руске Федерације Владимиром Путином, чиме ће завршити свој вишедневни боравак у Москви.

Свијет 29.10.2015 | 07:50
Премијер Србије данас са Путином

Како је саопштио прес секретар руског председника Дмитриј Песков, јавни део радног дана председника Путина данас ће почети састанком са премијером Србије.

Вучић је претходних дана разговарао са премијером те земље Дмитријем Медведевом, руководством бројних руских фирми које послују у Србији, попут Гаспрома и Руских железница, и учествовао на пословном форуму српских и руских привредника, као и на сајму нових технологија "Отворене иновације 2015".

Како је српски премијер јуче најавио, са председником Русије разговараће о унапређењу економске сарадње две земље, између осталог о бесцаринском извозу Фијатових возила у ту земљу, набавци новог наоружања за Србију и искоришћења њене наменске индустрије, инфраструктурним пројектима...

Вучић је јуче истакао да ће са Путином још једном прегледати до сада постигнуте споразуме.

Он је истакао да је сусрет привредника две земље, у уторак, као и долазак девет министара Владе Србије, показатељ велике заинтересованости Србије и Руске Федерације за развој међусобне економске сарадње.

Српска делегација постигла је јуче споразум о проширењу складишта гаса Банатски Двор са 450 милиона кубних метара гаса, на милијарду, што ће омогућити да Србија буде знатно безбеднија у снадбевању тим енергентом.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А синоц

29.10.2015 06:50

с Малим!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

29.10.2015 06:55

Ста се хвали. Нас Миле је био 100 пута са Путином па неце да се хвали. Цак ни слике не зели објавити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све мозе...

29.10.2015 11:06

Све мозе, све је кадар да уради Александар...