Premijer Srbije danas sa Putinom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, čime će završiti svoj višednevni boravak u Moskvi.

Svijet 29.10.2015 | 07:50
Premijer Srbije danas sa Putinom

Kako je saopštio pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, javni deo radnog dana predsednika Putina danas će početi sastankom sa premijerom Srbije.

Vučić je prethodnih dana razgovarao sa premijerom te zemlje Dmitrijem Medvedevom, rukovodstvom brojnih ruskih firmi koje posluju u Srbiji, poput Gasproma i Ruskih železnica, i učestvovao na poslovnom forumu srpskih i ruskih privrednika, kao i na sajmu novih tehnologija "Otvorene inovacije 2015".

Kako je srpski premijer juče najavio, sa predsednikom Rusije razgovaraće o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje, između ostalog o bescarinskom izvozu Fijatovih vozila u tu zemlju, nabavci novog naoružanja za Srbiju i iskorišćenja njene namenske industrije, infrastrukturnim projektima...

Vučić je juče istakao da će sa Putinom još jednom pregledati do sada postignute sporazume.

On je istakao da je susret privrednika dve zemlje, u utorak, kao i dolazak devet ministara Vlade Srbije, pokazatelj velike zainteresovanosti Srbije i Ruske Federacije za razvoj međusobne ekonomske saradnje.

Srpska delegacija postigla je juče sporazum o proširenju skladišta gasa Banatski Dvor sa 450 miliona kubnih metara gasa, na milijardu, što će omogućiti da Srbija bude znatno bezbednija u snadbevanju tim energentom.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A sinoc

29.10.2015 06:50

s Malim!!!!

ODGOVORITE
Name

Mikailo

29.10.2015 06:55

Sta se hvali. Nas Mile je bio 100 puta sa Putinom pa nece da se hvali. Cak ni slike ne zeli objaviti.

ODGOVORITE
Name

sve moze...

29.10.2015 11:06

Sve moze, sve je kadar da uradi Aleksandar...