Вучић сутра на састанку са Путином

Предсједник Русије Владимир Путин сутра ће јавни дио радног дана почети сусретом са премијером Србије Александром Вучићем, изјавио је прес секретар руског предсједника Дмитриј Песков.

Србија 28.10.2015 | 22:50
Вучић сутра на састанку са Путином

"Сутра ће јавни дио радног дана предсједника Путина почети састанком са премијером Србије Вучићем, који борави у радној посјети Русији на позив премијера Дмитрија Медведева", рекао је Песков, пренијела је агенција РИА "Новости".

Према ранијим најавама, у фокусу пажње биће економска сарадња, а Вучић је данас најавио да ће са Путином разговарати и о бесцаринском извозу возила "фијат" у ту земљу, набавци новог наоружања за Србију и искориштавања њене намјенске индустрије, инфраструктурним пројектима.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија наставити да инсистира на томе да се омогући извоз у Руску Федерацију Фијатових возила без царине и да ће за то питати руског председника Владимира Путина "и 50 пута ако треба".

"Када је реч о Фијату, неки ми се смеју што трећи пут питам Путина за Фијат. Па питаћу га 50 пута ако треба и једном ћемо да добијемо ту дозволу", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

Вучић је јуче и данас разговарао са руским премијером, представницима бројних руских фирми које послују у Србији, попут "Гаспрома" и Руских жељезница, а учествовао је и на пословном форуму српских и руских привредника, као и на сајму нових технологија "Отворене иновације 2015".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Вуциц

28.10.2015 21:53

Дај нам Путко који евро ста це нам пуске не смијемо висе ратовати истријебисе нас као зецеве нестацемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

29.10.2015 03:02

Са свих страна окрузен НАТО цланицама, и сад би се бранио са пензионисаним руским авионима??? Казе Хрвати се наорузали, па мора и он да брани српску нејац... Дабогда Хрватска купила орузја за 150 милијарди еура, и јос 300 милијарди да потроси на обуку и одрзавање. То знаци само једно, хрвати це да једу сламу, мозда коју сардину упецају... Постаце друга Русија, орузја на извоз, а народ хљеба нема. Да је паметан, средио бих Хрватима донацију из русије, продо им сво орузје које имају. Нема висе ратова на балкану, људи увели интернет. Сада су Интернет "ратници", једино анонимно лапрдање пролази... Који су то све лопови, који су ту талови, немере то бог распетљати.

Name

зито

29.10.2015 11:44

Босанац, гдје " немере " , ма " мере " , " мере " !

Name

недјо

28.10.2015 21:58

Контрадикција прдајемо вам европска аута а купујемо руско орузје за нато ако нас нападну

ОДГОВОРИТЕ