Анализа: Новак "затвара радњу" послије УС опена!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић доминира светским тенисом, а како се крај сезоне примиче, он игра све боље.

Тенис 01.11.2015 | 23:40
Анализа: Новак "затвара радњу" послије УС опена!

Новак је ове сезоне освојио девет турнира из 13 финала и оборио бројне рекорде које су до сада држали Роџер Федерер и Рафаел Надал.

После нешто слабије америчке турнеје уследио је УС опен који је Ђоковић освојио тријумфом управо над Швајцарцем, и то је била прекретница.

До тада су се противници надали да могу да га угрозе, али је онда уследила фантастична серија у Кини која је утерала страх у кости свакоме на АТП туру. Освојио је Пекинг изгубивши само 18 гемова, а онда и доминантно покорио Мастерс у Шангају.

На та два турнира одиграо је 10 мечева, 20 сетова и изгубио укупно 43 гема, што је у просеку 2,15 по сету. Импресивности податка додајемо и да је шест од десет противника било у Топ 20 на свету.

Жаргонски се може рећи да "Новак затвара радњу" на АТП после Њујорка, чему сведочи статистика у последње четири године. Он је на турнирима након Отвореног првенства САД у том периоду добио нестварних 66 мечева уз само 2 пораза, покупивши 12 титула.

До краја сезоне га очекују још два велика турнира – Мастерс у Паризу и Завршни Мастерс у лондонској ’О2 арени’. Најпре ће од 2. до 8. новембра учествовати у Паризу на последњем Мастерсу у 2015. години, на којем ће бранити титулу и 1000 АТП поена (победа над Раонићем у финалу резултатом 6:2, 6:3). Потом ће отпутовати у Лондон где ће такође бранити максималан број поена – 1500.

Коментари / 0

Оставите коментар