Analiza: Novak "zatvara radnju" poslije US opena!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dominira svetskim tenisom, a kako se kraj sezone primiče, on igra sve bolje.

Tenis 01.11.2015 | 23:40
Analiza: Novak "zatvara radnju" poslije US opena!

Novak je ove sezone osvojio devet turnira iz 13 finala i oborio brojne rekorde koje su do sada držali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Posle nešto slabije američke turneje usledio je US open koji je Đoković osvojio trijumfom upravo nad Švajcarcem, i to je bila prekretnica.

Do tada su se protivnici nadali da mogu da ga ugroze, ali je onda usledila fantastična serija u Kini koja je uterala strah u kosti svakome na ATP turu. Osvojio je Peking izgubivši samo 18 gemova, a onda i dominantno pokorio Masters u Šangaju.

Na ta dva turnira odigrao je 10 mečeva, 20 setova i izgubio ukupno 43 gema, što je u proseku 2,15 po setu. Impresivnosti podatka dodajemo i da je šest od deset protivnika bilo u Top 20 na svetu.

Žargonski se može reći da "Novak zatvara radnju" na ATP posle Njujorka, čemu svedoči statistika u poslednje četiri godine. On je na turnirima nakon Otvorenog prvenstva SAD u tom periodu dobio nestvarnih 66 mečeva uz samo 2 poraza, pokupivši 12 titula.

Do kraja sezone ga očekuju još dva velika turnira – Masters u Parizu i Završni Masters u londonskoj ’O2 areni’. Najpre će od 2. do 8. novembra učestvovati u Parizu na poslednjem Mastersu u 2015. godini, na kojem će braniti titulu i 1000 ATP poena (pobeda nad Raonićem u finalu rezultatom 6:2, 6:3). Potom će otputovati u London gde će takođe braniti maksimalan broj poena – 1500.

Komentari / 0

Ostavite komentar