"16 клубова у Евролиги је велики ударац за АБА лигу"!

Најављена одлука ФИБА да формира Евролигу са 16 клубова и на тај начин ускрати регионалном такмичењу 2 сигурна места била велики ударац за кошарку у региону.

Кошарка 29.10.2015 | 20:20
"16 клубова у Евролиги је велики ударац за АБА лигу"!

То је рекао спортски директор АБА лиге Жарко Чабаркапа.

На састанку у Женеви трећег новембра ФИБА ће окупити најјаче европске клубове и изнети им план нове лиге, у којој би директно учешће имали Барселона, Реал Мадрид, Панатинаикос, Олимпијакос, Ефес, Фенербахче, Макаби и ЦСКА, плус шампиони Немачке, Италије, Француске и Литваније, док би се преостала четири учесника добила после квалификација у којима би играо само првак АБА лиге.

"То је ситуација коју смо затекли и на којој интензивно радимо од првог дана, уз пуну сарадњу и подршку клубова. Тим поводом, у друштву најјачих европских лига, недавно смо били на састанку са представницима ФИБА и тада изнели наш став да АБА, односно наши клубови, заслужују далеко бољи третман од предвиђеног, а то је два директна места у Евролиги", изјавио је Чабаркапа.

Он истиче да су и представници осталих лига показали незадовољство предложеним системом, што само потврдјује да ће о овој теми морати још да се разговара.

"Учинићемо све да наши клубови и кошарка у региону добију позиције које заслужују. То је од кључног значаја за развој свих кошаркашких структура због чега у тој борби очекујемо и подршку свих кошаркашких субјеката у региону", поручио је Чабаркапа.

АБА лигу тренутно у Евролиги представљају шампион Црвена звезда и вицешампион Цедевита.

Коментари / 0

Оставите коментар