"Додик је неотесан човјек и сиров политичар"

Лидер опозиције у Републици Српској, Младен Босић у Прессингу на Н1 телевизији казао је да Милорад Додик сиров политичар и неотесан човјек, који се власти држи као "пијан плота". Босић је истакао да је актуелни највећи проблем БиХ њено Тужилаштво, које не ради добар посао.

Република Српска 28.10.2015 | 21:17
"Додик је неотесан човјек и сиров политичар"

Ко ће побиједити у игри гдје нема неријешеног резултата, питао је Амир Зукић Младена Босића, који жели да распише ванредне изборе у Републици Српској.

"Побјеђује се и губи на изборима. Додик се провукао са један посто гласова, а он схвата да је вријеме његових побједа прошло. Они који су дуго на власти мисле да су богом дани, и да без њих нема државе", казао је Босић.

СДС тражи ванредне изборе како би се криза у Републици Српској ријешила демократски.

"Недемократски принцип је виђен у Црној Гори, и то је лоше. Политичке кризе се не рјешавају на улици, нити вуку друштво напријед. Због тога желимо изборе, јер тамо ко добије повјерење народа - завршио би мандат. Ако би Додик добио изборе, ми не би имали аргумената да се боримо, нити да указујемо на његов криминал", каже Босић.

"Он неће расписати изборе јер ће се држати власти као пијан плота, односно да је највећи проблем Републике Српске заправо БиХ. Жељки Цвијановић је Савез за промјене и СДС кривац за све, а не власт која је девету годину у истом саставу. Вријеме је да се то промијени како би друштво кренуло напријед. То није економска и политичка криза, него и морала која је захватила читаво друштво. Додик би требао бити узор људима, а он је такав какав јесте. Сирови политичар који поене добија на ароганцији"

Шта СДС још има против Додика, будући да опозиција наводи да има доказе о аферама у које је уплетен Додик и људи око њега, који чине власт у Републици Српској?

"Људи се јављају и доносе нове папире, јер осјећају да попушта страх и стега. И они виде да је вријеме да се режим промијени. Прије два дана је била прича око огромног буџета Српске, организована од Марка Павића односно фиме Митал, који је коалициони партнер Додика. Павић је уцијењен ситуацијом", став је предсједника СДС-а.

Босић је рекао да не може да прича о доказима које има против Додика, али са њим има и правни спор на Суду, те и због тога не може да детаљније упути грађане о наводним криминалним радњама које има против шефа СНСД-а, јер ће обојица за неколико дана бити свједоци на истом случају.

Тужилаштва најодговорнија за ситуацију у БиХ

"Суд је одбио све свједоке које сам навео, од којих сам чуо приче о преварама, крађама и слично. Додикова тактика је да се људи навикну на поклоне, да у имовинском картону за три године направите три милиона вишка. Претпостављам да се врше истраге, и вјерујем да ће Тужилаштво изаћи са неким резултатима, односно на који начин и гдје су те паре завршиле", објаснио је Босић.

"Тужилаштва су најодговорнија за актуелну ситуацију. Баве се минорним стварима, а не откривају гдје су нестали силни милиони. Евидентно је да то треба питати њих и власт. Државно тужилаштво има много доказа, а овдје се ради и о међудржавним стварима. Преко црногорске банке су паре изведене у иностранство, а ако немате нити једну аферу - онда то треба рећи јавно. Држати предмете у ладицама, то је онда проблем политичке природе", казао је лидер опозиције у Републици Српској.

Драган Мектић, министар безбједности БиХ је најавио да ће БиХ добити "свог Санадера". Да ли ће то бити у лику и дјелу Додика, Босић није могао одговорити потврдно. "Мислим да имамо пуно Санадера", додао је гост Прессинга.

Опозиција је престала достављати доказе Тужилаштву Републике Српске, будући да та институција само пере доказе, и затвара случај, појаснио је Босић.

"Имате касту тајкуна који су на рачун Српске створили огромно богатство, којим манипулишу политички. Овдје због сиромаштва новац пуно више утиче на резултате избора. Тај новац је направљен без тендера, увећан је и враћа се у политичким кампањама, те увећава капацитет власти. Убијеђен сам да је главни проблем БиХ правосуђе, а не само Тужилаштво. То је адреса у коју треба упријети прстом", став је Младена Босића.

Бакир Изетбеговић није конкуренција Додику, појаснио је. Он њему користи као симбол против чега се треба борити. Тако добија гласове бирача који се мање разумију у политику.

"Ми смо заглављени у прошлости. Читав овај концепт око борбе за националне интересе је погодно тло за политичаре, који тако не морају радити озбиљне ствари."

"Када највиши функционери Републике Српске опозицију називају издајницима, није вам свеједно, што је скоро па и позив на линч. Ако понављате лажи, оне постају истина, то је евидентно", казао је Босић.

Шта је издајник српског народа, питао је Амир Зукић Младена Босића, будући да је Милорад додик Драгана Чавић, Младена Иванића и Младена Босића окарактерисао као таквим.

"Реторика тог издајника је проблематична. То шири мржњу. За мене можете издати нечији интерес, који смо наводно ми издали, а у ствари се ради о покушају скретања пажње с онога што се дешава у Републици Српској. Српска је немоћна да се суочи са стварним проблемима, зависна је о кредитима, а све мање је оних који јој хоће дати кредит. Финансијска политика јој је кредит. То је пут ка дну, с којег је тешко изаћи. Паре су потрошене на пљачку и пуњење приватних џепова. Ми то покушавамо зауставити сада, када још нисмо на дну", рекао је Босић.

Сматра да су избори једино релеватно рјешење за политичку борбу, јер је то једини пут ка правној држави.

У рубрици "кратка питања, кратки одговори", Босић је понудио своје мишљење о актуалним питањима и актуелним особама на власти ван ње.

Како ће завршити Додик: Мораће се се суочити с посљедицама након окончања политичке каријере.

Тајна љубави између Додика и Човића: Додик подржава промјену Дејтона, територијалну реорганизацију, а то се уклапа у Човићев концепт. Како је сада, не знам. Видим помаке у Човићевој политици.

Ко су прави, ако лажни Срби: Не знам. Додик је један неотесан човјек. Ми смо Срби, различити по моралу, образовању, животним вриједностима.

Нови рат: Не.

Хоће ли БиХ након Црне Горе у НАТО: Не у догледно вријеме

Жељка Цвијановић: На тој функцији јер је најлојалнија

Бакир Изетбеговић: Велика одговорност је сада на њему

Драган Човић: Неупитан лидер Хрвата

Фахрудин Радончић: Везан за прагму

Жељко Комшић: Интересантна личност

Извор: Н1

 

Коментари / 67

Оставите коментар
Name

xyз

28.10.2015 20:24

Називајте ствари правим именом. То што је Додик неотесани примитивац је најмање важно. Додик је криминалац који систематски уништава РС. Називајте ствари правим именом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

28.10.2015 20:52

Вријеме ће показати да је највећи Српски промашај био управо шверцер и дезертер Миле Додик!

Name

Ех, брате,

28.10.2015 22:12

днк, па ваљда је то вријеме вец показало.

Name

реално стање

29.10.2015 06:56

Овакав говор је приватна процјена и није му мјесто у јавним медијима. Када це политицари науцити да се боре аргументима, а не језиком простака? Нама треба РАД, РЕД и ДИСЦИПЛИНА. А наси лидери су далеко од тога да буду наси узори. Или смо ми у бити пак блиски њима? У том слуцају је све ОК. Па нека иде тако како иде - без напредка!!!

Name

Ђорђе С.

28.10.2015 20:27

Свака част предсједниче. Надам се да ћемо добити ускоро свог Санадера, након именовања директора СИПА. Срећно, народ је уз Вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Шишман

28.10.2015 20:38

Ја нисам уз њега говори у своје име и представи се.

Name

Панчо

28.10.2015 20:47

Народ је уз Бају!!!!!!!

Name

јуха

28.10.2015 20:52

Зивио Милорад Додик.

Name

пјано

28.10.2015 21:06

Све најбоље председниче, посјетићемо те понекад.

Name

Црвене беретке

28.10.2015 21:08

Милорад Додик је убица, пучиста, криминалац и ратни профитер. Миле и Биљана два Алијина љиљана.

Name

Драган

28.10.2015 21:12

@јуха: Ми који волимо супу смо против њега јер нас је продао, ви што сте за јуху логично је да сте за њега.

Name

Ре Драган

28.10.2015 21:19

Ја волим супу и нисам против њега. Нисам ни за њега, а поготово нисам за овог Босића.

Name

Азим

28.10.2015 21:25

Драгане а ста ако ја волим и супу и јуху? Лупас брате на широко

Name

кувар

28.10.2015 21:42

У супи/јухи је најбитније месо.

Name

Драган

28.10.2015 22:51

Супа/јуха је била метафора на коалицију СНСД-ХДЗ, и на Милин однос према ХДЗ-у који му је важнији од свог народа.

Name

За

28.10.2015 20:36

Српска има свог Санадера и на десетине малих санадера и тајкуна. У источној РС, Зоран Стевановић ведри и облачи, отима и краде, а у Крајини ту је Тегелтија и Мркоњицки клан. Додик ће пасти преко једног од ова два клана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

28.10.2015 20:40

БОСИЋУ ДОДИК И ПАВИЋ СУ КРИМИНАЛЦИ ,А КРИМИНАЛЦЕ МОРАМО ПРВО СКИНУТИ ПА У ЋУЗУ ТАКО РЕЦИ НАРОДИ НАРОД ТО ВОЛИ ДА ЧУЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тца

28.10.2015 22:32

Браво босицу

Name

Страхиња

28.10.2015 20:44

Баја је ЦАР:-)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Десњак

28.10.2015 22:05

Страхиња Јеб.м те у уста

Name

лингуа мендум

29.10.2015 07:28

А неко га је давно у мозак!

Name

Јован

28.10.2015 20:51

Јест човјек упоран да сруши Бају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2015 21:35

Чиме? Како? Тиме сто даје дневно по један интервју? Хехехе није прстом мрднуо за годину дана. Прима око 5000 и сто би ризиковао .

Name

бљак

28.10.2015 20:52

Никад зивота и посла и напретка у РС неце бити. Нико на видику јос дуго да преузме у своје руке ову земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

28.10.2015 20:54

Боске је Краљ искрен и постен политицар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

28.10.2015 21:06

Ако ти је добар води га себи кући брате!

Name

Бијељина

28.10.2015 21:23

Бољи је од Баје за класу, а водити куци нецу ни једног, нит' су ми род нит' помоз Бог!

Name

Ре бијељина

28.10.2015 21:28

То је твоје мисљење, а ово друго његово...за мене су обојица исти и обојица муљатори. И ста сад?

Name

Објективац

28.10.2015 21:29

Ма јест он фин и сигурно поштен. Али брате далеко, далеко је он од лидера...

Name

ковас

28.10.2015 21:34

Значи, за Боскета је Комшо "занимљив" а Фахро је "прагматичан". јел' оно "нећемо с Фахром ни по коју цијену"? 'оћемо-'оћемо, кол'ко ја видим.

Name

Нема назад, дозлогрдили су

28.10.2015 22:10

Неки су без лидера к'о гов но на пртини. Није их добро ни нагазити, одма' засмрде.

Name

вријеме курве, фукаре и будале

29.10.2015 07:34

Разлике измедју Милорада Додика и Младена Босића су у томе да је Милорад необразован а Младен је дипломирани инжењер електротехнике. Уз то, Додик је лопов и криминалац а Младен је исправан. Милорад је зликовац а Младен не би мрава згазио. Медјутим, овом, оваквом, наопако насадјеном народу, бољи је Милорад. И онда се народ чуди што је овако како је. Да има имало мозга не би се чудио.

Name

*

28.10.2015 21:13

Младене, позови народ из цијеле Републике Српске на протесте испред Боске да видимо да ли је народ за одлазак ових криминалца с власти или можда није. Од избора нема ништа то се неће десити ни у року од годину дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2015 21:38

Само дођите пред Боску.... Само пробајте. ...протестујте у својим вуко..бинама. ... Бањалуку ми нећете лупати...

Name

Саво

28.10.2015 22:10

Нек ти лупају по Бијељини!!! Немој их звати у Бањалуку!!!

Name

БЛ

28.10.2015 22:20

Неће вам бити дозволито ни прићи Бањалуци! Да дрогиране и пијане будале праве нереде по граду!

Name

*

29.10.2015 08:00

Да их вас три црва нећете можда спријечити да додју? Завуците се у Милорадову и свих осталих тајкуна гу зи цу и не излазите од тамо, јасно?!

Name

Валериј

28.10.2015 21:14

Баја само напријед у савез са Русијом и Кином,не обраћај пажњу на ове чобане!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂОЛЕНИЈ

28.10.2015 21:15

Не чита се Санадер него Имамо свога САНАС-ДЕРЕ,или СВЕНАСДЕРЕ. Кожу му одерали дабогда,ПЉАКАШ КРИМИНАЛАЦ.,велики патриота!? Само отварају нова гробља,а сва породилишта затворише а фабрике покрадоше народ неке једе КОНОПЉУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2015 21:43

Брале, конопља се не једе. Конопља се пуси

Name

Избори

28.10.2015 21:15

Хоћемо изборе!!! Сви, сви, сви на изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.10.2015 21:23

Који то ви? Бошњаци?

Name

РЕ.Ре

29.10.2015 07:27

Да Бог да Миле владао још 123 године !

Name

Михаило Микић

28.10.2015 21:20

Каква је разлика између отесаног и неотестаног политичара? Између "неотесаног" Милорада Додека и "отесаног" Младена Босића? ПОЛИТИЧАР ЈЕ ПОЛИТИЧАР, А ЛОПОВ - ЛОПОВ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

28.10.2015 21:20

ОВИ ШТО ШТИТЕ ДОДИКА СУ ЗА ПОСМАТРЊЕ. КАКАВ ЈЕ ТО МЕНТАЛНИ СКЛОП ДА НИШТА НЕ ВИДИ? ДА БАР ЋУТЕ НЕГО ПОДРЖАВАЈУ КРИМИНАЛ. КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА ДА ШТИТИТЕ ЈЕДНОГ ДУКИЋА КОЈИ ТУЧЕ ДИЈЕТЕ ПОГИНУЛОГ БОРЦА? ИМАТЕ ЛИ СВОЈУ ДЈЕЦУ И ЗАПИТАЈТЕ СЕ ШТА БИ УРАДИЛИ ДА ВАШЕ ДИЈЕТЕ НЕКО ЗЛОСТАВЉА И МАЛТРЕТИРА? ПРОБУДИТЕ СЕ УСПАВАНИ!!!!! КО ВАМ ЈЕ УЗ БАЈУ, РЕТАРДИРАНИ? НОРМАЛАН ЧОВЈЕК ОВО НЕ МОЖЕ ПОДРЖАВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xyз

28.10.2015 21:42

Живио Милорад Додик. - мој и твој предсједник

Name

Андреј

28.10.2015 21:50

Нисам љубитељ ни Баје ни опозиције!Ако је неко криминалац мора се доказати на суду. Не могу сконтати ментални склоп људи који позивају на улицу на линч!Зар није за наук:Украјина,Либија,Ирак,Сирија итд.Ту је рушена легална власт коју је изабрао народ (Бају је изабрао народ)и шта сад имају у тим наведеним земљама??? Дал је сад потребна улица у овим околностима? У оваквој ситуацији у свијету и ближем окружењу. Палите глупи народ на криминал,сви су огрезли у криминалу.

Name

Абц

28.10.2015 22:13

Цуј ко па онај ко има користи а то је много људи и јос неки који ето не виде ста он и како ради,али излизао се нема висе креација да лазе тако ваљда се уморио.

Name

Михаило Микиц

28.10.2015 23:16

Не верујем ја да народ било кога штити. Грађани РС једноставно не виде било какву разлику у програму рада између позиције и опозиције. Сви су исти само различитог паковања!

Name

Димитриј

28.10.2015 21:24

Баја козаци стижу полако заузимају положаје:-) РФ је уз тебе!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А онда....

28.10.2015 23:02

Деси се народ!!!

Name

Ггģр

28.10.2015 21:41

Пред судовима и тузиластвима у БиХ правда и демократија не постоје одавно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

краљ

28.10.2015 22:12

босиц полако постаје бр.1

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамо амо

28.10.2015 22:34

Одавно је он број један, само стоканима мора доци из гу зи це у главу.

Name

Ре

29.10.2015 05:33

У цему? У давању изјава ?

Name

тамо амо

28.10.2015 22:44

Младене, тај патријарх није као Павле. Павле је био патријарх за узор, али мало који од владика је у стању, угледати се на Павла. Патријарх нема ста да трази у политици. Павле се никад није бавио политиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

29.10.2015 04:17

Кад га описете онаквог какав јесте управо га рекламирате ког глупе рруље која тако воли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

29.10.2015 06:09

Додик је зло које је доведено на трон РС да је укопа закопа и утопи у боисанску касабу једно прица друго мисли а треце ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

будуцност

29.10.2015 08:34

Сигурно је да је један велики пропуст Власти затварање оци пред криминалним радњама: доказ за то је слуцај Радисиц. Госп. Додик је пак са констатацијом у праву да БиХ не функционисе. Засто стварати Еx-Yу у малом када је концепт "братства и јединства" пропао? РС треба да се одцијепи од БиХ и то треба да се стави на Референдум!! Доказ за валидност ове изјаве су све ове године (преко 20) за којих национализам није потиснут. Свако да дие својој куци па цемо онда градити добросусједске односе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

29.10.2015 11:30

Једном рјечју-мафијаш!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

29.10.2015 11:32

Власт је трула у трулу земљу оба коца се лако ударе и отесани и неотесани каква је разлика???? један сјасе други узјасе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

29.10.2015 13:41

Поносни смо на Г-дина Босића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

29.10.2015 17:50

За разлику од тебе СРБине брате ја сам поносан на Светог Саву и све друге СРБске Светитеље и Мученике попут Горског Цара Генерала Дражу Михаиловића Чичу, на Гаврила Принципа и све чланове Младе Босне, на Црног Ђорђа и све СРБске хајдуке и ускоке, на Краљевића Марка и Милоша Обилића што распоре турског цар Мурата од ућкура па до бијела грла. За живе "јунаке" пуно не марим јер биографија сваког човјека се пише од његовог рођења па до смрти!

Name

клапац

29.10.2015 17:10

Гдје Милорад продје, ту трава не расте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордјо

29.10.2015 17:44

Он се држи власти мислим на Додика,а гдје се ти трпаш,и ти би мало да нас А,сви сте ви исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

29.10.2015 22:49

Поштовани. прво треба почистити у свом дворишту .Јел ви политичари имате ОГЛЕДАЛА? СВИ СТЕ ВИ ИСТИ У ПИТАЊУ СУ САМО НИЈАНСЕ. Све од зла оца и још горе матере.Покријте се сви по ушима и почните говорити о вашим добрим дјелима и о бољитку за овај напачении и слуђени народ а ваш удио у томе је превелики.Ви треба да се стидите са кијим парама располажете и трошите као да је то ваше. АЛО. али неби ви били политичари да имате срама и образа. Ма џаба пишем ви то и тако нећете прочитати а и да прочитате исто би било нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРАЦО ИЗ ПРИЈЕДОРА

30.10.2015 12:19

ДОДИК ЧУВА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!

ОДГОВОРИТЕ