НБА: МВП наставио гдје је стао прошле сезоне – 40 поена!

МВП се вратио! Тим речима светски медији описали су монструозну парију Стефана Карија у првом мечу нове сезоне НБА лиге.

Кошарка 29.10.2015 | 11:40
НБА: МВП наставио гдје је стао прошле сезоне – 40 поена!

Кари је одиграо фантастичну утакмицу против Њу Орлеанса постигавши 40 поена (14-26 из игре, 5-12 за три), уз 6 скокова и 7 асистенција.

Шутерски час одржао је у првој четвртини коју је завршио са 24 поена, када је погодио седам од првих девет шутева, од којих су четири били за три поена.

Плеј Голден Стејта је десети пут у каријери пребацио 40 поена у репризи серије са старта прошлогодишњег плеј-офа коју су Вориорси добили са 4-0.

„Чак и у односу на први меч серије плеј-офа осећај је био потпуно другачији. Све то нас је припремило да будемо способни да останемо мирни – да уживамо у прослави и церемонији, забављамо се, шалимо и ђускамо, али онда да све то оставимо по страни и концентришемо се на утакмицу. Било би разочаравајуће да смо из хале отишли поражени после доделе прстења. Расположење је сада много боље и желимо тако да наставимо“, рекао је најкориснији играч прошле сезоне.

Пре меча фантастични плејмејкер је изажао да прими прстен, а пуна ’Оракл арена’ узвикивала је „МВП!“.

„Ово је невероватан дан. Најежио сам се поново се присећајући тренутака које смо доживели“, додао је Стеф чија лакоћа у игри просто одушевљава.

Момак из Охаја постао је други најефикаснији МВП из претходне сезоне иза легендарног Карима Абдул-Џабара који је 13. октобра 1972. године уписао 41 поен у првом мечу сезоне.

„Неки од тих шутева које је Стеф погодио... Неважно ко је испред њега, то је једноставно он“, казао је Алви Џентри, тренер Њу Орлеанса.

Коментари / 0

Оставите коментар