NBA: MVP nastavio gdje je stao prošle sezone – 40 poena!

MVP se vratio! Tim rečima svetski mediji opisali su monstruoznu pariju Stefana Karija u prvom meču nove sezone NBA lige.

Košarka 29.10.2015 | 11:40
NBA: MVP nastavio gdje je stao prošle sezone – 40 poena!

Kari je odigrao fantastičnu utakmicu protiv Nju Orleansa postigavši 40 poena (14-26 iz igre, 5-12 za tri), uz 6 skokova i 7 asistencija.

Šuterski čas održao je u prvoj četvrtini koju je završio sa 24 poena, kada je pogodio sedam od prvih devet šuteva, od kojih su četiri bili za tri poena.

Plej Golden Stejta je deseti put u karijeri prebacio 40 poena u reprizi serije sa starta prošlogodišnjeg plej-ofa koju su Voriorsi dobili sa 4-0.

„Čak i u odnosu na prvi meč serije plej-ofa osećaj je bio potpuno drugačiji. Sve to nas je pripremilo da budemo sposobni da ostanemo mirni – da uživamo u proslavi i ceremoniji, zabavljamo se, šalimo i đuskamo, ali onda da sve to ostavimo po strani i koncentrišemo se na utakmicu. Bilo bi razočaravajuće da smo iz hale otišli poraženi posle dodele prstenja. Raspoloženje je sada mnogo bolje i želimo tako da nastavimo“, rekao je najkorisniji igrač prošle sezone.

Pre meča fantastični plejmejker je izažao da primi prsten, a puna ’Orakl arena’ uzvikivala je „MVP!“.

„Ovo je neverovatan dan. Naježio sam se ponovo se prisećajući trenutaka koje smo doživeli“, dodao je Stef čija lakoća u igri prosto oduševljava.

Momak iz Ohaja postao je drugi najefikasniji MVP iz prethodne sezone iza legendarnog Karima Abdul-Džabara koji je 13. oktobra 1972. godine upisao 41 poen u prvom meču sezone.

„Neki od tih šuteva koje je Stef pogodio... Nevažno ko je ispred njega, to je jednostavno on“, kazao je Alvi Džentri, trener Nju Orleansa.

Komentari / 0

Ostavite komentar