Ивица Илиев спортски директор Партизана!

Као што смо већ најављивали, Ивица Илиев је промовисан у новог спортског директора Партизана.

Фудбал 28.10.2015 | 18:00
Ивица Илиев спортски директор Партизана!

После Драгана Чирића нико, а онда, након више од седам месци без спортског директора - Ивица Илиев.

Прошле среде, на тренингу уочи меча Партизан - Атлетик Билбао, појавио се на изненађење већине присутних некадашњи фудбалер црно-белих. Илиев нам је тада рекао да је свратио само по улазнице код Милоша Вазуре, али је свима било јасно да се иза његове посете Хумској крије нешто више.

"Прва његова изјава као спортског директора", рекао је Вазура тада док су новинари причали са Ивицом. Није приметио да се око Илиева нису скупили сви предстваници медија и да су неки могли да чују шта је изговорио.

Обојица су покушала да демантују, али је већ било касно. Уосталом, није постојао ниједан разлог да се крије.

У уторак, шест дана касније на седници Управног одбора, Ивица Илиев је званично промовисан у спортског директора Партизана.

"Изузетна част је ова функција коју сам добио, нешто највише што може да се добије у спорту. Имам задатак и обавезу да са великом страшћу испуњавам своје обавезе и да наш Партизан остане на врху. Могу да обећам само рад, рад и рад.Спреман сам за изазов. Као играч сам два пута са Партизаном наступао у Лиги шампиона, надам се да ћу као директор одвести црно-беле у трећу", рекао је Илиев за ПартизанТВ.

Уговор је, иначе, потписан до 2017. године.

"Примарни циљ је да са струком направим идеалан програм. У наредних месец и по два анализираћемо све играче и позиције. У скоријим интервјуима изрекао сам критике због количине голова које примамо. Али, не желим кривицу да свалим само на одбрану, јер она почиње од напада. Није моменат да се излази у јавност са именима. Не желимо да оптерећујемо играче усред сезоне, нека оне посао до краја заврше до краја," дипломатски је одговорио Илиев на питање "где највише шкрипи".

"Парном ваљку" не цветају руже у Суперлиги.

"Партизан има кризу резултата у домаћем такмичењу. У Европи Партизан иде чврстим корацима и убеђен сам у успех. Први задатак је ући у главе играча и схватити шта је проблем. Имамо два месеца, али већ од сутра кренућемо јако".

Партизан је далеко од титуле првака, самим тим и од Лиге шампиона.

"Волео бих да следеће сезоне играмо у Лиги шампиона. Можда сада тако не изгледа, али треба бити оптимиста и борити се. Не треба губити наду, морају играчи да верују да имају снаге да се врате. То је оно што је красило све играче Партизана", оценио је нови спортски директор.

Илиев је постао директор бившим саиграчима тренеру Љубинку Друловићу и капитену Саши Илићу.

"То је плус. Добро се разумемо... То су ми другари, поштујемо се и неће бити проблема, сигуран сам".

Председник клуба Зоран Поповић такође је говорио о ангажовању Илиева.

"Илиев је на седници УО изабран једногласно. Он је већ добио задатке и од сутра ујутру почиње да ради. Предстоји му тежак посао да направи реорганизацију, да процени ко је вишак и кога треба довести. Верујем да ће Ивица то квалитетно да обави", навао је први човек црно-белих и додао:

"Скаутинг служба ће бити формирана и то ће бити у опису посла спортсклог директора. Ивица већ има неке људе у виду...", подвукао је Поповић, аИи је касније на конференцији за медије открио нека имена.

"Чакар, Ђорђе Пантић... Биће их још, морамо још разговора да обавимо".

Коментари / 0

Оставите коментар