Ivica Iliev sportski direktor Partizana!

Kao što smo već najavljivali, Ivica Iliev je promovisan u novog sportskog direktora Partizana.

Fudbal 28.10.2015 | 18:00
Ivica Iliev sportski direktor Partizana!

Posle Dragana Čirića niko, a onda, nakon više od sedam mesci bez sportskog direktora - Ivica Iliev.

Prošle srede, na treningu uoči meča Partizan - Atletik Bilbao, pojavio se na iznenađenje većine prisutnih nekadašnji fudbaler crno-belih. Iliev nam je tada rekao da je svratio samo po ulaznice kod Miloša Vazure, ali je svima bilo jasno da se iza njegove posete Humskoj krije nešto više.

"Prva njegova izjava kao sportskog direktora", rekao je Vazura tada dok su novinari pričali sa Ivicom. Nije primetio da se oko Ilieva nisu skupili svi predstvanici medija i da su neki mogli da čuju šta je izgovorio.

Obojica su pokušala da demantuju, ali je već bilo kasno. Uostalom, nije postojao nijedan razlog da se krije.

U utorak, šest dana kasnije na sednici Upravnog odbora, Ivica Iliev je zvanično promovisan u sportskog direktora Partizana.

"Izuzetna čast je ova funkcija koju sam dobio, nešto najviše što može da se dobije u sportu. Imam zadatak i obavezu da sa velikom strašću ispunjavam svoje obaveze i da naš Partizan ostane na vrhu. Mogu da obećam samo rad, rad i rad.Spreman sam za izazov. Kao igrač sam dva puta sa Partizanom nastupao u Ligi šampiona, nadam se da ću kao direktor odvesti crno-bele u treću", rekao je Iliev za PartizanTV.

Ugovor je, inače, potpisan do 2017. godine.

"Primarni cilj je da sa strukom napravim idealan program. U narednih mesec i po dva analiziraćemo sve igrače i pozicije. U skorijim intervjuima izrekao sam kritike zbog količine golova koje primamo. Ali, ne želim krivicu da svalim samo na odbranu, jer ona počinje od napada. Nije momenat da se izlazi u javnost sa imenima. Ne želimo da opterećujemo igrače usred sezone, neka one posao do kraja završe do kraja," diplomatski je odgovorio Iliev na pitanje "gde najviše škripi".

"Parnom valjku" ne cvetaju ruže u Superligi.

"Partizan ima krizu rezultata u domaćem takmičenju. U Evropi Partizan ide čvrstim koracima i ubeđen sam u uspeh. Prvi zadatak je ući u glave igrača i shvatiti šta je problem. Imamo dva meseca, ali već od sutra krenućemo jako".

Partizan je daleko od titule prvaka, samim tim i od Lige šampiona.

"Voleo bih da sledeće sezone igramo u Ligi šampiona. Možda sada tako ne izgleda, ali treba biti optimista i boriti se. Ne treba gubiti nadu, moraju igrači da veruju da imaju snage da se vrate. To je ono što je krasilo sve igrače Partizana", ocenio je novi sportski direktor.

Iliev je postao direktor bivšim saigračima treneru Ljubinku Druloviću i kapitenu Saši Iliću.

"To je plus. Dobro se razumemo... To su mi drugari, poštujemo se i neće biti problema, siguran sam".

Predsednik kluba Zoran Popović takođe je govorio o angažovanju Ilieva.

"Iliev je na sednici UO izabran jednoglasno. On je već dobio zadatke i od sutra ujutru počinje da radi. Predstoji mu težak posao da napravi reorganizaciju, da proceni ko je višak i koga treba dovesti. Verujem da će Ivica to kvalitetno da obavi", navao je prvi čovek crno-belih i dodao:

"Skauting služba će biti formirana i to će biti u opisu posla sportsklog direktora. Ivica već ima neke ljude u vidu...", podvukao je Popović, aIi je kasnije na konferenciji za medije otkrio neka imena.

"Čakar, Đorđe Pantić... Biće ih još, moramo još razgovora da obavimo".

Komentari / 0

Ostavite komentar