Сафин: Нисам очекивао 10 грен-слем титула од Новака!

Некадашњи први тенисер света Марат Сафин сматра да је конкуренција била јача у његово време, као и да је Роџер Федерер најталентованији тенисер свих времена.

Тенис 29.10.2015 | 08:20
Сафин: Нисам очекивао 10 грен-слем титула од Новака!

“Могао сам да зарадим и више“, рекао је Сафин, који је од турнира приходовао 14 милиона долара, “Али у то време било је више квалитетнијих играча. У Топ 20 била су велика имена – Иванишевић, Крајичек, Сампрас, Агаси, Куертен, Норман, Кафељников. Ниво тениса био је виши него данас, сада доминира четири-пет играча, али остали су далеко“.

“Федерер је најталентованији тенисер свих времена, у то нема сумње. Он је комплетан играч, може да уради лоптицом шта год пожели“, каже Сафин и додаје:

“Играо сам са Ђоковићем на Аустралијан опену када је он био млађи. Било је јасно да поседује таленат и да може да постане јак, али нисам очекивао да ће освојити десет Грен слем титула. Али сада је лакше освојити Грен слем него у прошлости. Новак је комплетан, фокусиран и вредно ради, изненађује нас начином на који побеђује“.

Сафин је у каријери освојио две Грен слем титуле – УС опен 2000. и Аустралијан опен 2005. године.

“Имао сам шансу да освојим још неку титулу – играо сам финале у Мелбурну и полуфинала на Гаросу и Вимблдону. Док нисам освојио другу ГС титулу, то је била опсесија, сви су ме питали када ћу, па је било велико олакшање када сам славио 2005. у Аустралији. Стављао сам превелики притисак на себе и то некада није било добро. Нпр, против Ферера у полуфиналу Гароса 2002. или против Федерера 2008. на Вимблдону“.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драза

29.10.2015 07:32

Хаххаха каква изјава! сад лаксе узети ГС него прије?! хаахаахаха остао је луд, мора се признати... па мој децко, ти са данасњим Новаком не би могао одиграти 5 гемова, а сви играци од Ферера, преко Бердиха, Цонге, Нисикорија, Вавринке, па Цилица до Дел Потра су бољи од тебе... тенис се промијенио, Рафа и Ноле су издигли тенис на нови ниво... П

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бла бла

29.10.2015 07:37

Ја ја само ти сањај сто је био најталентовани био је. Нестало пара па само кукају ови стари играци те ово боље те оно. Новак Дјоковиц заслузује све похвале како је од једног малог играца успио да обори цјел свијет под ноге,а ти ту несто мељес. Иди коси траву и дрогирај се сафине...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

29.10.2015 08:12

Овај Рус је пролупао,уствари он и није никад био паметан!Ни међу 10 сада неби навирио!Уствари био је глупан и кад је играо,сви то знамо!

ОДГОВОРИТЕ