Safin: Nisam očekivao 10 gren-slem titula od Novaka!

Nekadašnji prvi teniser sveta Marat Safin smatra da je konkurencija bila jača u njegovo vreme, kao i da je Rodžer Federer najtalentovaniji teniser svih vremena.

Tenis 29.10.2015 | 08:20
Safin: Nisam očekivao 10 gren-slem titula od Novaka!

“Mogao sam da zaradim i više“, rekao je Safin, koji je od turnira prihodovao 14 miliona dolara, “Ali u to vreme bilo je više kvalitetnijih igrača. U Top 20 bila su velika imena – Ivanišević, Krajiček, Sampras, Agasi, Kuerten, Norman, Kafeljnikov. Nivo tenisa bio je viši nego danas, sada dominira četiri-pet igrača, ali ostali su daleko“.

“Federer je najtalentovaniji teniser svih vremena, u to nema sumnje. On je kompletan igrač, može da uradi lopticom šta god poželi“, kaže Safin i dodaje:

“Igrao sam sa Đokovićem na Australijan openu kada je on bio mlađi. Bilo je jasno da poseduje talenat i da može da postane jak, ali nisam očekivao da će osvojiti deset Gren slem titula. Ali sada je lakše osvojiti Gren slem nego u prošlosti. Novak je kompletan, fokusiran i vredno radi, iznenađuje nas načinom na koji pobeđuje“.

Safin je u karijeri osvojio dve Gren slem titule – US open 2000. i Australijan open 2005. godine.

“Imao sam šansu da osvojim još neku titulu – igrao sam finale u Melburnu i polufinala na Garosu i Vimbldonu. Dok nisam osvojio drugu GS titulu, to je bila opsesija, svi su me pitali kada ću, pa je bilo veliko olakšanje kada sam slavio 2005. u Australiji. Stavljao sam preveliki pritisak na sebe i to nekada nije bilo dobro. Npr, protiv Ferera u polufinalu Garosa 2002. ili protiv Federera 2008. na Vimbldonu“.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Draza

29.10.2015 07:32

Hahhaha kakva izjava! sad lakse uzeti GS nego prije?! haahaahaha ostao je lud, mora se priznati... pa moj decko, ti sa danasnjim Novakom ne bi mogao odigrati 5 gemova, a svi igraci od Ferera, preko Berdiha, Conge, Nisikorija, Vavrinke, pa Cilica do Del Potra su bolji od tebe... tenis se promijenio, Rafa i Nole su izdigli tenis na novi nivo... P

ODGOVORITE
Name

Bla bla

29.10.2015 07:37

Ja ja samo ti sanjaj sto je bio najtalentovani bio je. Nestalo para pa samo kukaju ovi stari igraci te ovo bolje te ono. Novak Djokovic zasluzuje sve pohvale kako je od jednog malog igraca uspio da obori cjel svijet pod noge,a ti tu nesto meljes. Idi kosi travu i drogiraj se safine...

ODGOVORITE
Name

Mirko

29.10.2015 08:12

Ovaj Rus je prolupao,ustvari on i nije nikad bio pametan!Ni među 10 sada nebi navirio!Ustvari bio je glupan i kad je igrao,svi to znamo!

ODGOVORITE