Владимир Штимац се вратио у Звезду!

Уговор са Естудијантесом није био проблем у тренутку када је стигао позив с Малог Калемегдана. Звезди није могао да каже: "Не".

Кошарка 28.10.2015 | 17:40
Владимир Штимац се вратио у Звезду!

"Добро дошао кући, Владимире!"

Овако је Кошаркашки клуб Црвена звезда дочекао повратак свог бившег центра и репрезентативца Србије, Владимира Штимца.

Многи ће ово прочитати и као: "Срећан пут, Софо!"

Црвена звезда је овог уторка раздрмала српски онлине простор вешћу која је аутоматски била и званична - са Штимчем је потписан уговор до краја сезоне.

Део текста са портала шампиона Србије, преносимо у целости:

"Владимир Штимац је ову сезону започео у Естудијантесу, претходне са великим успехом играо у Минхену, пре тога у шпанској Уникахи и турском Банвиту. Двадесетосмогодишњи Штимац је играо за Црвену звезду у периоду од 2008. до 2010. године и својим играма, борбеношћу, али и припадношћу црвено-белим бојама коју никада није крио, чак и када је играо у другим клубовима, постао је један од љубимаца навијача нашег клуба".

"Током богате каријере, играо је за Жалгирис, Вентспилс, Црвену звезду, Нимбурк, турски Олин, Банвит, Уникаху, Бајерн и Естудијантес".

"Штимац је репрезентативац Србије од најмлађих категорија, освајао је златне медаље 2005. и 2007. године на Европским шампионатима за младе селекције, такоде, има златне медаље са Универзијада 2009. и 2011. године, док је са сениорским тимом освојио сребро на Светском првенству у Шпанији 2014, године".

Оно што у саопштењу на сајту Звезде није написано јесте да је Штимац имао чврст уговор са Естудијантесом, али са једном важном клаузулом, уз коју је успео га раскине у тренутку када је стигао позив са Малог Калемегдана.

А, откуд позив кад је прошла поноћ?

Сада више нема дилеме око тога да у Звезди више не рачунају на Софоклиса Скорцанитиса и да ће се клуб, ако већ није, растати са грчким центром. Утолико је Штимац био преко потребан, сада када сезона већ узела маха и он није рекао:

"Не"!

Клаузула је гласила да Штимац може да оде из Естудијантеса уколико стигне позив евролигашке екипе, тако да Црвена звезда није платила обештећење клубу из Мадрида.

Коментари / 0

Оставите коментар