Vladimir Štimac se vratio u Zvezdu!

Ugovor sa Estudijantesom nije bio problem u trenutku kada je stigao poziv s Malog Kalemegdana. Zvezdi nije mogao da kaže: "Ne".

Košarka 28.10.2015 | 17:40
Vladimir Štimac se vratio u Zvezdu!

"Dobro došao kući, Vladimire!"

Ovako je Košarkaški klub Crvena zvezda dočekao povratak svog bivšeg centra i reprezentativca Srbije, Vladimira Štimca.

Mnogi će ovo pročitati i kao: "Srećan put, Sofo!"

Crvena zvezda je ovog utorka razdrmala srpski online prostor vešću koja je automatski bila i zvanična - sa Štimčem je potpisan ugovor do kraja sezone.

Deo teksta sa portala šampiona Srbije, prenosimo u celosti:

"Vladimir Štimac je ovu sezonu započeo u Estudijantesu, prethodne sa velikim uspehom igrao u Minhenu, pre toga u španskoj Unikahi i turskom Banvitu. Dvadesetosmogodišnji Štimac je igrao za Crvenu zvezdu u periodu od 2008. do 2010. godine i svojim igrama, borbenošću, ali i pripadnošću crveno-belim bojama koju nikada nije krio, čak i kada je igrao u drugim klubovima, postao je jedan od ljubimaca navijača našeg kluba".

"Tokom bogate karijere, igrao je za Žalgiris, Ventspils, Crvenu zvezdu, Nimburk, turski Olin, Banvit, Unikahu, Bajern i Estudijantes".

"Štimac je reprezentativac Srbije od najmlađih kategorija, osvajao je zlatne medalje 2005. i 2007. godine na Evropskim šampionatima za mlade selekcije, takode, ima zlatne medalje sa Univerzijada 2009. i 2011. godine, dok je sa seniorskim timom osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014, godine".

Ono što u saopštenju na sajtu Zvezde nije napisano jeste da je Štimac imao čvrst ugovor sa Estudijantesom, ali sa jednom važnom klauzulom, uz koju je uspeo ga raskine u trenutku kada je stigao poziv sa Malog Kalemegdana.

A, otkud poziv kad je prošla ponoć?

Sada više nema dileme oko toga da u Zvezdi više ne računaju na Sofoklisa Skorcanitisa i da će se klub, ako već nije, rastati sa grčkim centrom. Utoliko je Štimac bio preko potreban, sada kada sezona već uzela maha i on nije rekao:

"Ne"!

Klauzula je glasila da Štimac može da ode iz Estudijantesa ukoliko stigne poziv evroligaške ekipe, tako da Crvena zvezda nije platila obeštećenje klubu iz Madrida.

Komentari / 0

Ostavite komentar