Чавара представио нове министре из СББ-а

Предсједник Федерације БиХ /ФБиХ/ Маринко Чавара представио је кандидате за министре у федералној Влади из реда Савеза за бољу будућност /СББ/ Веска Дрљачу, Едиту Ђапо, Нермина Џиндића и Златана Вујановића.

Босна и Херцеговина 28.10.2015 | 16:50
Чавара представио нове министре из СББ-а

Након кратког упознавања и представљања сваког новоименованог министра појединачно, предсједник ФБиХ изразио је задовољство због спремности министара за сарадњу и рад на побољшању општег стања у Федерацији, у интересу свих народа и грађана у ФБиХ.

Обраћајући се новинарима Нермин Џиндић, кандидат за министра енергије, рударства и индустрије ФБиХ, истакао да ће фокус његовог будућег рада бити на 26 предузећа која су у власништву ФБиХ и која имају проблем у свим сегментима пословања.

"Урадићемо рационалну реорганизацију тих предузећа, а врло вјероватно је да ћемо у области намјенске индустрије радити централизацију", рекао је Џиндић.

Веско Дрљача, кандидат за министра рада и социјалне политике ФБиХ, истакао је да мора бити спроведена реформа социјалне политике, изразивши наду да ће планираном динамиком бити остварен циљ.

Кандидат за министра животне средине и туризма ФБиХ је Едита Ћапо, а за министра трговине Златан Вујановић.

Одлука о измјени Одлуке о именовању премијера, замјеника премијера и министара у Влади ФБиХ упућена је у Представнички дом Парламента ФБиХ на потврђивање на ванредној сједници.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анте

28.10.2015 16:02

КО висе ставља овог ридјана кога он занима

ОДГОВОРИТЕ