Čavara predstavio nove ministre iz SBB-a

Predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Marinko Čavara predstavio je kandidate za ministre u federalnoj Vladi iz reda Saveza za bolju budućnost /SBB/ Veska Drljaču, Editu Đapo, Nermina DŽindića i Zlatana Vujanovića.

Bosna i Hercegovina 28.10.2015 | 16:50
Čavara predstavio nove ministre iz SBB-a

Nakon kratkog upoznavanja i predstavljanja svakog novoimenovanog ministra pojedinačno, predsjednik FBiH izrazio je zadovoljstvo zbog spremnosti ministara za saradnju i rad na poboljšanju opšteg stanja u Federaciji, u interesu svih naroda i građana u FBiH.

Obraćajući se novinarima Nermin DŽindić, kandidat za ministra energije, rudarstva i industrije FBiH, istakao da će fokus njegovog budućeg rada biti na 26 preduzeća koja su u vlasništvu FBiH i koja imaju problem u svim segmentima poslovanja.

"Uradićemo racionalnu reorganizaciju tih preduzeća, a vrlo vjerovatno je da ćemo u oblasti namjenske industrije raditi centralizaciju", rekao je DŽindić.

Vesko Drljača, kandidat za ministra rada i socijalne politike FBiH, istakao je da mora biti sprovedena reforma socijalne politike, izrazivši nadu da će planiranom dinamikom biti ostvaren cilj.

Kandidat za ministra životne sredine i turizma FBiH je Edita Ćapo, a za ministra trgovine Zlatan Vujanović.

Odluka o izmjeni Odluke o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi FBiH upućena je u Predstavnički dom Parlamenta FBiH na potvrđivanje na vanrednoj sjednici.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ante

28.10.2015 16:02

KO vise stavlja ovog ridjana koga on zanima

ODGOVORITE