Куп: Звезда ''окренула'' Бачку, Партизан лако са Синђом!

Екипа Црвене звезде пласирала се у осмину финала националног Купа, пошто је после преокрета савладала екипу Бачке у Бачкој Паланци – 3:1 (1:0). Фудбалери Партизана пласирали су се у осмину финала Купа Србије сигурном победом над Синђелићем у гостима.

Фудбал 28.10.2015 | 15:40
Куп: Звезда ''окренула'' Бачку, Партизан лако са Синђом!

Дуел на стадиону Славко Малетин Вава донео нам је дуел лидера Суперлиге и Прве лиге Србије, а успешнији је био тим из елитног ранга такмичења.

Ипак, Бачка је заиграла храбро од самог старта, успела да издржи налете гостију и у 28. минуту преко Чековића успела да стигне до вођства.

Мичел Доналд је изгубио дуел на левом боку са Мирославом Бјелошем, а овај послао лопту на петрерац одакле је Дамир Чековић шаље испод Дамира Кахримана за вођство.

Међутим, нису домаћи успели да издрже до одласка на одмор, у међувремену је бивши репрезентетивац Весељко Тривуновић пропустио две шансе да чак и дуплира вођство, што је казнио Александар Катаи у 43. минуту – погодивши даљи угао са ивице казненог.

Наставила је екипа Миодрага Божовића са контролом поседа и агресивном игром и од старта наставка, да би Луис Ибањес слободан ударац са ивице казеног у 61. минуту, у свом стилу, претворио у тотални преокрет.

Нису престајали напади црвено-белих, али су огромну прилику за изједначење пропустили фудбалери Бачке. Бјелош је после акције на десном крилу одложио лопту до Миловца, али је најбољи стрелац домаћина успео да промаши немогуће са само пет метара.

Казна за тај промашај стигла је после само три минута, када је Катаи постигао свој 12. гол у сезони, после асистенције Марка Грујића, и најавио 13. узастопну победу.

До краја сусрета није било превише узбуђења, а у другом минуту надокнаде Бачка је могла до 3:2, али је Кахриман прочитао покушај Ибањеса са беле тачке, после фаула Ибањеса.

Партизан је на стадиону у Војислава Илића славио головима Шапоњића у другом полувремену, резултатом 2:0.

’Црно-бели’ су тако успели да забораве очајну форму у домаћем шампионату и пласирају се међу 16 најбољих екипа у Купу, међу којима су још Црвена звезда, Чукарички, Борац, Напредак, БСК из Борче, Јагодина, Јавор...

Прошлогодишњи финалиста изашао је у мешовитом саставу против тима своје бивше легенде Бате Мирковића и мучио се читаво прво полувреме. Тек у финишу тог дела припретио је домаћима, али је тај део игре обележила спорна ситуација када је Синђелић тражио пенал због наводног играња руком Умаруа у казненом простору.

Судија није одреаговао, а по повратку са паузе Партизан је повео. Стевановић је у 48. минуту прошао и центрирао до Шапоњића који је из петерца затресао мрежу.

Тада је ритам поново опао и играчи Љубинка Друловића чекали су своју шансу, а она се јавила у 66. минуту када је Радуловић оборио Шапоњића у шеснаестерцу. Млади нападач био је сигуран са беле тачке за сигуран пролаз Партизана.

У првих 20 минута утакмице на Врачару није било превише узбуђења – Партизан је контролисао лопту, али није у успевао да озбиљније угрози голмана Шћекића.

Лопта је тешко стизала до нападача ‘црно-белих’ који су тек после пола сата почели са претњама. У шанси се нашао Шапоњић, али је чувар мреже гостију одбранио. Претходно су домаћи покушали преко Дамњановића, да би и Петровић упутио ударац са дистанце.

Бабовић је у 40. минуту гађао из слободног ударца, а онда је у следећем нападу виђена спорна ситуација. Синђелић је тражио једанаестерац жалећи се да је лопта у казненом простору ударила Умаруа у руку, али судија није реаговао.

Друго полувреме почело је вођством гостију који су коначно успели да сломе отпор противника. Стевановић је прошао и центрирао до Шапоњића који је из петерца затресао мрежу – 0:1.

Партизан је наставио са нападима, али је поново фалило концентрације у завршници. Уместо Аубакара ушао је Трујић, да би меч био решен у 66. минуту. Радуловић је оборио Шапоњића у шеснаестерцу, а млади нападач био је сигуран са беле тачке за сигурну предност – 0:2

Друловић је до краја сусрета направио још две измене како би одморио капитена Бабовића и Партизан је рутински привео меч крају.

Куп Србије – шеснаестина финала:

среда:
Мокра Гора – Чукарички 0:2 (0:2)
Бачка – Црвена звезда 1:3 (1:1)
БСК Борча – Младост Лучани 3:1 (0:0)
Нови Пазар – Јавор 0:2 (0:1)
Земун – Спартак 0:1 (0:0)
Пролетер – Јагодина 0:1 (0:0)
Синђелић – Партизан 0:2 (0:0)
Моравац – Напредак 0:3 (0:2)
Лозница – Раднички Ниш 1:2 (1:2)
Колубара – Војводина 0:1 -- 4:5 -- пенали
Слога ПМ – Вождовац 0:0 -- 1:4 -- пенали
Бежанија – Раднички Крагујевац 0:0 -- 4:1 -- пенали
Радник – Доњи Срем 0:0 -- 3:4 -- пенали
Инђија – Рад 1:0 (1:0)
17.00 Металац – ОФК Београд

уторак:
ЧСК Пивара – Борац 0:1 (0:1)

Коментари / 0

Оставите коментар