Kup: Zvezda ''okrenula'' Bačku, Partizan lako sa Sinđom!

Ekipa Crvene zvezde plasirala se u osminu finala nacionalnog Kupa, pošto je posle preokreta savladala ekipu Bačke u Bačkoj Palanci – 3:1 (1:0). Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije sigurnom pobedom nad Sinđelićem u gostima.

Fudbal 28.10.2015 | 15:40
Kup: Zvezda ''okrenula'' Bačku, Partizan lako sa Sinđom!

Duel na stadionu Slavko Maletin Vava doneo nam je duel lidera Superlige i Prve lige Srbije, a uspešniji je bio tim iz elitnog ranga takmičenja.

Ipak, Bačka je zaigrala hrabro od samog starta, uspela da izdrži nalete gostiju i u 28. minutu preko Čekovića uspela da stigne do vođstva.

Mičel Donald je izgubio duel na levom boku sa Miroslavom Bjelošem, a ovaj poslao loptu na petrerac odakle je Damir Čeković šalje ispod Damira Kahrimana za vođstvo.

Međutim, nisu domaći uspeli da izdrže do odlaska na odmor, u međuvremenu je bivši reprezentetivac Veseljko Trivunović propustio dve šanse da čak i duplira vođstvo, što je kaznio Aleksandar Katai u 43. minutu – pogodivši dalji ugao sa ivice kaznenog.

Nastavila je ekipa Miodraga Božovića sa kontrolom poseda i agresivnom igrom i od starta nastavka, da bi Luis Ibanjes slobodan udarac sa ivice kazenog u 61. minutu, u svom stilu, pretvorio u totalni preokret.

Nisu prestajali napadi crveno-belih, ali su ogromnu priliku za izjednačenje propustili fudbaleri Bačke. Bjeloš je posle akcije na desnom krilu odložio loptu do Milovca, ali je najbolji strelac domaćina uspeo da promaši nemoguće sa samo pet metara.

Kazna za taj promašaj stigla je posle samo tri minuta, kada je Katai postigao svoj 12. gol u sezoni, posle asistencije Marka Grujića, i najavio 13. uzastopnu pobedu.

Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja, a u drugom minutu nadoknade Bačka je mogla do 3:2, ali je Kahriman pročitao pokušaj Ibanjesa sa bele tačke, posle faula Ibanjesa.

Partizan je na stadionu u Vojislava Ilića slavio golovima Šaponjića u drugom poluvremenu, rezultatom 2:0.

’Crno-beli’ su tako uspeli da zaborave očajnu formu u domaćem šampionatu i plasiraju se među 16 najboljih ekipa u Kupu, među kojima su još Crvena zvezda, Čukarički, Borac, Napredak, BSK iz Borče, Jagodina, Javor...

Prošlogodišnji finalista izašao je u mešovitom sastavu protiv tima svoje bivše legende Bate Mirkovića i mučio se čitavo prvo poluvreme. Tek u finišu tog dela pripretio je domaćima, ali je taj deo igre obeležila sporna situacija kada je Sinđelić tražio penal zbog navodnog igranja rukom Umarua u kaznenom prostoru.

Sudija nije odreagovao, a po povratku sa pauze Partizan je poveo. Stevanović je u 48. minutu prošao i centrirao do Šaponjića koji je iz peterca zatresao mrežu.

Tada je ritam ponovo opao i igrači Ljubinka Drulovića čekali su svoju šansu, a ona se javila u 66. minutu kada je Radulović oborio Šaponjića u šesnaestercu. Mladi napadač bio je siguran sa bele tačke za siguran prolaz Partizana.

U prvih 20 minuta utakmice na Vračaru nije bilo previše uzbuđenja – Partizan je kontrolisao loptu, ali nije u uspevao da ozbiljnije ugrozi golmana Šćekića.

Lopta je teško stizala do napadača ‘crno-belih’ koji su tek posle pola sata počeli sa pretnjama. U šansi se našao Šaponjić, ali je čuvar mreže gostiju odbranio. Prethodno su domaći pokušali preko Damnjanovića, da bi i Petrović uputio udarac sa distance.

Babović je u 40. minutu gađao iz slobodnog udarca, a onda je u sledećem napadu viđena sporna situacija. Sinđelić je tražio jedanaesterac žaleći se da je lopta u kaznenom prostoru udarila Umarua u ruku, ali sudija nije reagovao.

Drugo poluvreme počelo je vođstvom gostiju koji su konačno uspeli da slome otpor protivnika. Stevanović je prošao i centrirao do Šaponjića koji je iz peterca zatresao mrežu – 0:1.

Partizan je nastavio sa napadima, ali je ponovo falilo koncentracije u završnici. Umesto Aubakara ušao je Trujić, da bi meč bio rešen u 66. minutu. Radulović je oborio Šaponjića u šesnaestercu, a mladi napadač bio je siguran sa bele tačke za sigurnu prednost – 0:2

Drulović je do kraja susreta napravio još dve izmene kako bi odmorio kapitena Babovića i Partizan je rutinski priveo meč kraju.

Kup Srbije – šesnaestina finala:

sreda:
Mokra Gora – Čukarički 0:2 (0:2)
Bačka – Crvena zvezda 1:3 (1:1)
BSK Borča – Mladost Lučani 3:1 (0:0)
Novi Pazar – Javor 0:2 (0:1)
Zemun – Spartak 0:1 (0:0)
Proleter – Jagodina 0:1 (0:0)
Sinđelić – Partizan 0:2 (0:0)
Moravac – Napredak 0:3 (0:2)
Loznica – Radnički Niš 1:2 (1:2)
Kolubara – Vojvodina 0:1 -- 4:5 -- penali
Sloga PM – Voždovac 0:0 -- 1:4 -- penali
Bežanija – Radnički Kragujevac 0:0 -- 4:1 -- penali
Radnik – Donji Srem 0:0 -- 3:4 -- penali
Inđija – Rad 1:0 (1:0)
17.00 Metalac – OFK Beograd

utorak:
ČSK Pivara – Borac 0:1 (0:1)

Komentari / 0

Ostavite komentar