Чудо се десило: Пронађен Азам!

Петогодишњи сиријски дечак који је крајем септембра последњи пут виђен у Београду, после чега му се губи сваки траг, коначно је пронађен, јавио је ББЦ.

Свијет 28.10.2015 | 14:10
Чудо се десило: Пронађен Азам!

Након што је ББЦ 30. септембра емитовао причу о овом дечаку поломљене вилице, коме је указана помоћ у једној београдској болници након чега је нестао, у потрагу за њим кренуо је најпре новинар британског сервиса Џон Свини.

Убрзо му се придружило на хиљаде грађана преко друштвених мрежа - на Тwиттеру је покренута кампања са хаштагом #ФиндАзам, а потрага се проширила и на Фацебоок и Инстаграм.

И док се Свини међу избеглицама распитивао о дечаку, лепио његове слике за дрвеће, београдска полиција је сумњала да су Азам и његов пратилац Гејер Алдахам кренули од Београда ка Будимпешти, писао је британски сервис.

Мађарске власти су, међутим, за ББЦ рекле да оне нису регистровале дечака по имену Азам Алдахам, а српска полиција је имала дојаву да је дечак средином септембра стигао у Минхен.

ББЦ је свакодневно пратио овај случај, а синоћ је на Тwиттеру објавио да је мали Азам пронађен и да је добро, а пуштен је и кратки видео-клип на којем дечак маше гледаоцима, као најава за сутрашњу емисију.

(Мондо.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар