Čudo se desilo: Pronađen Azam!

Petogodišnji sirijski dečak koji je krajem septembra poslednji put viđen u Beogradu, posle čega mu se gubi svaki trag, konačno je pronađen, javio je BBC.

Svijet 28.10.2015 | 14:10
Čudo se desilo: Pronađen Azam!

Nakon što je BBC 30. septembra emitovao priču o ovom dečaku polomljene vilice, kome je ukazana pomoć u jednoj beogradskoj bolnici nakon čega je nestao, u potragu za njim krenuo je najpre novinar britanskog servisa Džon Svini.

Ubrzo mu se pridružilo na hiljade građana preko društvenih mreža - na Twitteru je pokrenuta kampanja sa haštagom #FindAzam, a potraga se proširila i na Facebook i Instagram.

I dok se Svini među izbeglicama raspitivao o dečaku, lepio njegove slike za drveće, beogradska policija je sumnjala da su Azam i njegov pratilac Gejer Aldaham krenuli od Beograda ka Budimpešti, pisao je britanski servis.

Mađarske vlasti su, međutim, za BBC rekle da one nisu registrovale dečaka po imenu Azam Aldaham, a srpska policija je imala dojavu da je dečak sredinom septembra stigao u Minhen.

BBC je svakodnevno pratio ovaj slučaj, a sinoć je na Twitteru objavio da je mali Azam pronađen i da je dobro, a pušten je i kratki video-klip na kojem dečak maše gledaocima, kao najava za sutrašnju emisiju.

(Mondo.ba)

Komentari / 0

Ostavite komentar