Дјечаци оптужени за вријеђање Ердогана

Турско тужилаштво оптужило је двојицу дјечака, узраста 12 и 13 година, за увреду предсједника Тајипа Ердогана тиме што су поцијепали постер са његовом сликом, пренијели су данас локални медији.

Свијет 28.10.2015 | 13:46
Дјечаци оптужени за вријеђање Ердогана

Ово је најновији случај кривичног гоњења младих особа пред судовима у Турској под сличним оптужбама, пренио је АФП.

Тужилац у већински курдском граду Дијарбакиру затражио је казне затвора у трајању од 14 мјесеци до четири године и осам мјесеци за двојицу дјечака, пише лист "Хуријет".

Њих двојица ухваћена су у мају како цијепају Ердоганов постер на улици у Дијарбакиру. Они су рекли судији да су само жељели да продају папир и да нису обраћали пажњу на то ко је на слици.

"Ако предсједник кривично гони двоје дјеце која су поцијепала постер, то је веома тужно за правду", рекао је адвокат одбране Исмаил Коркмаз.

Критичари сматрају да је Ердоганова владавина све ауторитарнија од када је у августу 2014. године постао предсједник, након што је више од десет година био премијер.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

слицно

28.10.2015 12:49

О во је некако слицно ко код нас.Ако казес председник је прнуо,мозес бити приведен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

атом

28.10.2015 12:56

Логично да је све ауторитарнија. 10 година био премијер па ће онда бар 8 година бити ауторитативац, а након тога диктатор. Све је то тако кад су бирачи будале. Они уствари праве и себи намећу те ауторитативце умјесто да удје у праску да 99% политичара не може проћи у други мандат након првог. Али шта се може, свака стока има чувара.

ОДГОВОРИТЕ