Прњаворчани и даље без воде за пиће

Вода у градском водоводу у Прњавору нема задовољавајући квалитет због присуства пестицида, док је вода из јавног бунара код Гимназије здравствено исправна, наводи се у извјештају Института за јавно здравство Републике Српске.

Република Српска 27.10.2015 | 14:50
Прњаворчани и даље без воде за пиће

Из кабинета начелника општине Прњавор саопштено је да остаје на снази рјешење санитарног инспектора о забрани кориштења воде за пиће из градског водовода.

У саопштењу се наводи да је незнатна концентрација пестицида утврђена анализом сирове воде из акумулационог језера Дренова.

"Испитана су 24 пестицида, а три нису била у дозвољеним количинама", наводи се у саопштењу.

Комуналном предузећу "Водовод" наложено је да због незадовољавајућег квалитета обави додатна испитивања у пречишћеној води.

Присуство пестицида у градском водоводу утврђено је током анализе у Градском заводу за јавно здравство у Београду.

Извјештај Института за јавно здравство Републике Српске достављен је надлежним општинским службама, а преглед водовода обављен је 17. септембра.

Узорак воде из јавног бунара код Гимназије у Прњавору, који је показао здравствену исправност, узет је 7. октобра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

гост

27.10.2015 15:32

Није друго ни оцекивати ми се увјек залимо да је за насу мизеру неко други крив. Господо ми ссмо сви криви за то. Ја сам увијек тврдио и то казем и данас да це насе незнаје и нас укопати. То са водом није само у Прњавору то свагдје и у на цјелом подруцију бивсе СФРЈ. Нико не пресгисцава отпадне воде и сви отрови из Каналазациа и са Њива иде у ријеке и то нам се продаје да пијемо и са том водом хранимо. А Господа у бјелим мантилима слуса оне горе и све одобрава. То је срамота а да иста зна направити бољу канализацију и прецисцавати отпадне воде имали би људи посла а не сви су навалили у Град а онда плацу сто Етно село није на Аутобуској станици. Сад влада опет нек узме пластицну врецицу и моле зајам за Канализацију.Нетреба никоме дозволити да се градови просирију док се то не ријеси!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ