Prnjavorčani i dalje bez vode za piće

Voda u gradskom vodovodu u Prnjavoru nema zadovoljavajući kvalitet zbog prisustva pesticida, dok je voda iz javnog bunara kod Gimnazije zdravstveno ispravna, navodi se u izvještaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Republika Srpska 27.10.2015 | 14:50
Prnjavorčani i dalje bez vode za piće

Iz kabineta načelnika opštine Prnjavor saopšteno je da ostaje na snazi rješenje sanitarnog inspektora o zabrani korištenja vode za piće iz gradskog vodovoda.

U saopštenju se navodi da je neznatna koncentracija pesticida utvrđena analizom sirove vode iz akumulacionog jezera Drenova.

"Ispitana su 24 pesticida, a tri nisu bila u dozvoljenim količinama", navodi se u saopštenju.

Komunalnom preduzeću "Vodovod" naloženo je da zbog nezadovoljavajućeg kvaliteta obavi dodatna ispitivanja u prečišćenoj vodi.

Prisustvo pesticida u gradskom vodovodu utvrđeno je tokom analize u Gradskom zavodu za javno zdravstvo u Beogradu.

Izvještaj Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske dostavljen je nadležnim opštinskim službama, a pregled vodovoda obavljen je 17. septembra.

Uzorak vode iz javnog bunara kod Gimnazije u Prnjavoru, koji je pokazao zdravstvenu ispravnost, uzet je 7. oktobra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gost

27.10.2015 15:32

Nije drugo ni ocekivati mi se uvjek zalimo da je za nasu mizeru neko drugi kriv. Gospodo mi ssmo svi krivi za to. Ja sam uvijek tvrdio i to kazem i danas da ce nase neznaje i nas ukopati. To sa vodom nije samo u Prnjavoru to svagdje i u na cjelom podruciju bivse SFRJ. Niko ne presgiscava otpadne vode i svi otrovi iz Kanalazacia i sa Njiva ide u rijeke i to nam se prodaje da pijemo i sa tom vodom hranimo. A Gospoda u bjelim mantilima slusa one gore i sve odobrava. To je sramota a da ista zna napraviti bolju kanalizaciju i preciscavati otpadne vode imali bi ljudi posla a ne svi su navalili u Grad a onda placu sto Etno selo nije na Autobuskoj stanici. Sad vlada opet nek uzme plasticnu vrecicu i mole zajam za Kanalizaciju.Netreba nikome dozvoliti da se gradovi prosiriju dok se to ne rijesi!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE