Премијер Француске закувава ситуацију!

Ако може Монако, може и Барселона у нашу лигу! Тензије око независности Каталоније и иступања Барселоне из Примере су сада додатно порасле.

Фудбал 29.10.2015 | 08:40
Премијер Француске закувава ситуацију!

Некада је деловало као научна фантастика, потом као најцрње слутње, а ако питате премијера Француске, онда је то реалност: Да Барселона иступи из шпанске Примере и пређе у француску Лигу 1.

Тензије око политичке ситуације у Каталонији и могућег оцепљења најбогатије шпанске покрајине све више расту, а једно од кључних питања је и шта ће бити поносом Каталоније. ФК Барселона је оличење Каталоније и „више од клуба“.

Из Мадрида су били категорични када су поручили да каталонски клубови неће имати места у Примери ако се Каталонија отцепи. Прављење каталонске лиге за Барсу не би имали смисла пошто би конкуренција била преслаба, тако да се помињао прелазак у француску Лигу 1.

Сада је Мануел Валс, премијер Француске подгрејао тензије и послао речи добродошлице Каталонцима.
„Ако може Монако који није на територији Француке, не видим зашто и Барселона не би могла да игра у нашој лиги“, рекао је француски премијер.

Он би то лично волео, с обзиром да не крије да је велики навијач Барселоне што су му често замерали у домовини.
„Сећам се утакмице из 1975. године, непосредно пред Франкову смрт и невероватне атомсфере на Камп Ноуу. Барселона има историју као ниједан други клуб на свету. Не кријем да сам страствени љубитељ фудбала и навијач Барселоне. Цела фамилија ми навија за Барсу“, рекао је Валс.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Од срца

29.10.2015 07:44

И ја сам Барцелонин навијац. Нека додју код нас кад направимо заједницку лигу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОГИКА

29.10.2015 08:01

Познати кувари из француске кувиње

ОДГОВОРИТЕ