Premijer Francuske zakuvava situaciju!

Ako može Monako, može i Barselona u našu ligu! Tenzije oko nezavisnosti Katalonije i istupanja Barselone iz Primere su sada dodatno porasle.

Fudbal 29.10.2015 | 08:40
Premijer Francuske zakuvava situaciju!

Nekada je delovalo kao naučna fantastika, potom kao najcrnje slutnje, a ako pitate premijera Francuske, onda je to realnost: Da Barselona istupi iz španske Primere i pređe u francusku Ligu 1.

Tenzije oko političke situacije u Kataloniji i mogućeg ocepljenja najbogatije španske pokrajine sve više rastu, a jedno od ključnih pitanja je i šta će biti ponosom Katalonije. FK Barselona je oličenje Katalonije i „više od kluba“.

Iz Madrida su bili kategorični kada su poručili da katalonski klubovi neće imati mesta u Primeri ako se Katalonija otcepi. Pravljenje katalonske lige za Barsu ne bi imali smisla pošto bi konkurencija bila preslaba, tako da se pominjao prelazak u francusku Ligu 1.

Sada je Manuel Vals, premijer Francuske podgrejao tenzije i poslao reči dobrodošlice Kataloncima.
„Ako može Monako koji nije na teritoriji Francuke, ne vidim zašto i Barselona ne bi mogla da igra u našoj ligi“, rekao je francuski premijer.

On bi to lično voleo, s obzirom da ne krije da je veliki navijač Barselone što su mu često zamerali u domovini.
„Sećam se utakmice iz 1975. godine, neposredno pred Frankovu smrt i neverovatne atomsfere na Kamp Nouu. Barselona ima istoriju kao nijedan drugi klub na svetu. Ne krijem da sam strastveni ljubitelj fudbala i navijač Barselone. Cela familija mi navija za Barsu“, rekao je Vals.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Od srca

29.10.2015 07:44

I ja sam Barcelonin navijac. Neka dodju kod nas kad napravimo zajednicku ligu.

ODGOVORITE
Name

LOGIKA

29.10.2015 08:01

Poznati kuvari iz francuske kuvinje

ODGOVORITE