Неће бити лако наћи замјену за Дуњића!

Адвокат Бранко Лукић, један од бранилаца генерала Ратка Младића пред Хашким трибуналом, рекао је да одбрана мора да пронађе замјену за вјештака патолога Душана Дуњића, који је преминуо прошле седмице у Хагу чекајући да свједочи, али да то неће бити лак посао, јер се Дуњић бавио Сребреницом годинама.

Србија 27.10.2015 | 12:25
Неће бити лако наћи замјену за Дуњића!

"Морамо наћи замену за Дуњића, а да ли ћемо да успемо...? Надамо се да хоћемо. Још смо концентрисани на то да посмртне остатке професора Дуњића, уз помоћ његове породице, пребацимо за Србију, у Београд", рекао је Лукић Срни.

Он је навео да је породица видјела његово тијело, али га још неће преузимати, те додао да ће тијело бити пребачено авионом за Београд ове седмице, али није могао рећи када тачно.

"Одбрана има неког у виду да замијени Дуњића, али неће бити лак посао, пошто се Дуњић бавио Сребреницом годинама - у предмету Поповић, Толимир, Караџић, тако да неће бити лако наћи замену за њега, али мораћемо, нема нам друге", рекао је Лукић.

Он је напоменуо да одбрана нема много свједока, можда 10 до 15.

"Имали бисмо још тог вештака који би заменио Дуњића, имаћемо два вештака за Томашицу у јануару", рекао је Лукић.

Он је подсјетио да је обдукцији Дуњића присуствовао доктор Алимпијевић и да одбрана нема више могућности, нити потребе да то нешто више продубљује.

"Нама није у интересу да се одгађа ово суђење. И ми желимо да га приведемо крају што раније", рекао је Лукић.

"Вечерње новости" пишу да је Дуњић имао доказе који су теоретски могли да промијене ток суђења Младићу и да је анализирао све хашке досијее о жртвама у Сребреници, те утврдио да су стријељана 442 војника.

Лист наводи да је Дуњић знао како је погинула свака сребреничка жртва која се налази у хашком досијеу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зито

27.10.2015 12:10

Убио га хашки суд , наравно , по налогу газда , да не каже истину , а уз то ће још , да испрепадају и будуће свједоке . Све по плану , а нама остаје само да се надамо да ће се планирајући , једном негдје за..бат', нешто превидјети , па да нас Бог обрадује и обасја истину , па онда , ком' опанци , ком' обојци !

ОДГОВОРИТЕ