Neće biti lako naći zamjenu za Dunjića!

Advokat Branko Lukić, jedan od branilaca generala Ratka Mladića pred Haškim tribunalom, rekao je da odbrana mora da pronađe zamjenu za vještaka patologa Dušana Dunjića, koji je preminuo prošle sedmice u Hagu čekajući da svjedoči, ali da to neće biti lak posao, jer se Dunjić bavio Srebrenicom godinama.

Srbija 27.10.2015 | 12:25
Neće biti lako naći zamjenu za Dunjića!

"Moramo naći zamenu za Dunjića, a da li ćemo da uspemo...? Nadamo se da hoćemo. Još smo koncentrisani na to da posmrtne ostatke profesora Dunjića, uz pomoć njegove porodice, prebacimo za Srbiju, u Beograd", rekao je Lukić Srni.

On je naveo da je porodica vidjela njegovo tijelo, ali ga još neće preuzimati, te dodao da će tijelo biti prebačeno avionom za Beograd ove sedmice, ali nije mogao reći kada tačno.

"Odbrana ima nekog u vidu da zamijeni Dunjića, ali neće biti lak posao, pošto se Dunjić bavio Srebrenicom godinama - u predmetu Popović, Tolimir, Karadžić, tako da neće biti lako naći zamenu za njega, ali moraćemo, nema nam druge", rekao je Lukić.

On je napomenuo da odbrana nema mnogo svjedoka, možda 10 do 15.

"Imali bismo još tog veštaka koji bi zamenio Dunjića, imaćemo dva veštaka za Tomašicu u januaru", rekao je Lukić.

On je podsjetio da je obdukciji Dunjića prisustvovao doktor Alimpijević i da odbrana nema više mogućnosti, niti potrebe da to nešto više produbljuje.

"Nama nije u interesu da se odgađa ovo suđenje. I mi želimo da ga privedemo kraju što ranije", rekao je Lukić.

"Večernje novosti" pišu da je Dunjić imao dokaze koji su teoretski mogli da promijene tok suđenja Mladiću i da je analizirao sve haške dosijee o žrtvama u Srebrenici, te utvrdio da su strijeljana 442 vojnika.

List navodi da je Dunjić znao kako je poginula svaka srebrenička žrtva koja se nalazi u haškom dosijeu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zito

27.10.2015 12:10

Ubio ga haški sud , naravno , po nalogu gazda , da ne kaže istinu , a uz to će još , da isprepadaju i buduće svjedoke . Sve po planu , a nama ostaje samo da se nadamo da će se planirajući , jednom negdje za..bat', nešto previdjeti , pa da nas Bog obraduje i obasja istinu , pa onda , kom' opanci , kom' obojci !

ODGOVORITE